Evenimentul Zilei > Actualitate > Risc crescut de alergii pentru primul născut al familiei
Risc crescut de alergii pentru primul născut al familiei

Risc crescut de alergii pentru primul născut al familiei

Primul copil născut în familie este mai sensibil şi predispus către alergii, conform Academiei Americane de Alergie, Astm şi Imunologie.

Riscul alergiilor scade cu cât numărul fraţilor născuţi anterior este mai mare. Concluzia aparţine cercetătorului Takasahi Kusunoki, autorul unui studiu recent privind alergiile, citat de www.medicalnewstoday.com.
Kusunoki şi colegii lui au studiat incidenţa alergiilor în cazul a 13.000 de copii de 7-15 ani şi au comparat datele cu ordinea naşterii în familie. Din eşantion au făcut parte bolnavi de astm, de dermatită atopică, rinită alergică, conjunctivită alergică şi alergici la mâncare.
Astmul nu ţine cont de ordinea naşterii

Conform rezultatelor, ordinea naşterii nu contează în cazul celor cu astm sau dermatită atopică, însă diferenţele sunt notabile în cazul celor cu rinite, conjunctivite şi alergii alimentare. Rezultatele cercetătorilor indică faptul că aceste alergii ar putea avea origini prenatale, însă, conform autorilor studiului, este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se stabili cu exactitate cum influenţează perioada prenatală şi cea postnatală dezvoltarea alergiilor la copii.