Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV. Rezerviştii lui Dogaru, noii mineri ai USL. Documentul incendiar despre „trupele” de desanţ ale puterii
EXCLUSIV. Rezerviştii lui Dogaru, noii mineri ai USL. Documentul incendiar despre „trupele” de desanţ ale puterii

EXCLUSIV. Rezerviştii lui Dogaru, noii mineri ai USL. Documentul incendiar despre „trupele” de desanţ ale puterii

Încă exaltat de rezultatul alegerilor, liderul de sindicat al foştilor militari ameninţă să facă legea împreună cu USL "pentru care a ieşit în stradă indiferent de vreme, aşa cum s-a angajat să o facă".

Colonelul rezervist specializat în Dracula, Mircea Dogaru, revine în actualitate printr-o scrisoare deschisă în care ameninţă noul guvern cu proteste extreme dacă pensiile micşorate în 2011 nu revin la nivelul din 2010.
După ce a răspuns la toate comenzile USL, fostul propagandist comunist a trimis o scrisoare deschisă copreşedinţilor USL, Ponta şi Antonescu.
Promiţând o "nouă strategie de luptă", Dogaru îşi doreşte ca sindicatul său să devină "a treia forţă în România" şi propune, nici mai mult, nici mai puţin, decât să pună umărul la "înlăturarea clasei politice impotente, hoaţe şi trădătoare din România", în caz că presiunile exercitate pentru mai mulţi bani nu funcţionează.
Realizările colonelului
În document, Dogaru trece în revistă "realizările" rezerviştilor din MAI, MAN şi SRI : "Am stat în stradă, indiferent de vreme, în Capitală şi în ţară, din ianuarie până în mai", "am contribuit prin reprezentanţii noştri permanenţi la evitarea politizării noului fenomen Piaţa Universităţii", "am scos lumea la vot" etc.
Adunaţi într-un aşa numit Consiliul Naţional al Societăţii Civile Româneşti (CNSC), pensionarii de lux cu venituri de peste 3.000 de lei pe lună fac presiuni pentru recâştigarea privilegiilor.
Culmea, în parte, au şi reuşit! Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, că USL îşi va lua angajamentul, în discuţiile cu instituţiile financiare internaţionale, să realizeze revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, începând cu anul 2013.
Dobriţoiu a susţinut proiectul de lege care instituie o "amnistie" pentru pensionarii militari care ar trebui să returneze sume obţinute din pensii, peste nivelul recalculat, sume care au fost primite pe perioada recalculării.
Colaborarea dintre Dogaru şi ministrul Dobriţoiu a fost parafată de acum o săptămână când s-a decis constituirea unei comisii pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare.
Astfel, comisia este condusă de un consilier personal al lui Dobriţoiu. Cu o zi înainte de discuţiile din Parlament, Dogaru ameninţa voalat că orice doleanţă a rezerviştilor care nu este rezolvată favorabil "ar mări gradul de dezamăgire produsă în cadrul CNSC.
În timp ce se visează lider al "opoziţiei civice", colonelul rezervist îşi reafirmă sprijinul pentru "suspendarea/ demiterea Răului Absolut, personificat de numitul Traian Băsescu" şi cochetează cu intrarea în politică, alături de USL.
Judecată militară
Acelaşi individ militează acum zgomotos pentru "aducerea în faţa justiţiei a tuturor celor vinovaţi de politica programată de genocid", de care se face vinovat, evident, regimul Băsescu.
După ce toţi bugetarii şi pensionarii vor primi banii doriţi de Dogaru, bunăstarea generală va domni peste România, cu condiţia ca "la alegerile din toamnă vinovaţii să fie excluşi politic din istorie".
Delirul bătrânului colonel este completat de punerea la dispoziţia USL a experţilor proprii întru salvarea României. "Actuala Constituţie a României ne conferă încă dreptul şi datoria de apărători ai naşiunii, statului, şi garanţi ai democraţiei".
Fostul propagandist comunist cere transformarea structurilor pe care le conduce în "aliaţi pe termen lung ai USL"
De ce strigă Dogaru
Opresatul" rezervist cere revenirea la valorile din 2010 ale pensiilor militare – numai în cazul pensiilor care au scăzut – având în vedere interesul direct. În decembrie 2010, fostul propagandist avea 3.843 de lei pe lună, după revizuire a încasat "numai" 3003 lei.

Dacă în 1990 minerii ocupau Capitala pentru salvarea lui Iliescu, astăzi, pensionarii MApN luptă pentru buzunarul lui Dogaru
A dat Casa de Pensii a Ministerului Apărării în judecată şi a făcut trimitere la pensiile magistraţilor, care nu au fost micşorate, acuzând în cererea de chemare în judecată acte de discriminare. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse în 2008, colonelul are două terenuri în Prahova şi Ilfov şi un apartament.
20 de mii de membri
ar număra sindicatul condus de Mircea Dogaru

Specialist comunist în manipularea maselor
Ionel Stoica
Colonelul (r) Mircea Dogaru (57 de ani) a fost făcut ofiţer în 1979, la "apelul bocancilor", iar colegii săi l-au descris ca specialist în manipularea maselor.
Cariera militară a acestuia a început după ce a terminat Facultatea de Istorie şi nu după absolvirea unei şcoli de ofiţeri. Angajarea sa în armată s-a făcut pe pile şi a avut o carieră departe de disciplina dintr-o unitate militară.
Pleaşca colonelului
Norocul său a venit pe calea dragostei, soţia sa, Viorela, era fiica generalului- colonel Vasile Petruţ. Socrul a avut grijă de cuplul de tineri căsătoriţi, şi i-a găsit un loc călduţ ginerelui la Direcţia Propagandă din Consiliului Superior Politic al Armatei (CSPA).
În anii ’80, Vasile Petruţ era mâna dreaptă a lui Ilie Ceauşescu, ministrul adjunct al Apărării şi fratele dictatorului. Socrul era în graţiile Ceauşeştilor, chiar dacă în 1953 a fost decospirat ca agent al spionajul militar sovietic.
În scripte, Dogaru a fost angajat ca istoric-militar, 1979-1999, la Institutul de Istorie şi Teorie Militară. În anii ’90, ofiţerul a publicat mai multe articole în revista Armata României şi a fost criticat vehement de organizaţiile revoluţionarilor.
El a luat apărarea ofiţerilor vinovaţi de măcelul de la Aeroportul Otopeni şi "a dezvăluit" că revoluţionarii timişoreni ar fi decapitat mai mulţi soldaţi.
Dogaru a plecat din armată în 2004, din poziţia de cercetător ştiinţific la Direcţiei Siguranţă Militară. A dat armata pe politică, şi în perioada 2004-2009 a lucrat consilier la Biroul Permanent al Senatului României.
Din anul 2009 este invitat constant la congresele Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu. În august 2009, Dogaru a pus bazele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) ca o organizaţie apolitică non-profit a cadrelor militare în rezerva şi în retragere din sistemul naţional de apărare.
De altfel, membrii sindicatului, aproximativ 20.000 după estimările lui Dogaru, au fost nucleul dur al protestelor şi mitingurilor de stradă din ultimii trei ani.
Cererile sindicatului au vizat măsurile luate de Executiv de a reculacula pensiile militare, dar şi scandări împotriva Guvernului sau a preşedintelui României. SCMID are 83 de filiale din care fac parte membri şi simpatizanţi din ministerele Apărarii şi Internelor, SRI, SPP şi STS.
"Militarii au simţit pe pielea lor calitatea pregătirii revoluţionarilor experţi în arte marţiale, în oprirea tancurilor cu o coadă de mătură şi decapitarea soldaţilor într-o fracţiune de secundă".
MIRCEA DOGARU – 1994

La ordinul lui Dan Voiculescu

Mircea Dogaru este cel care, în ianuarie 2012, s-a ocupat de obţinerea autorizaţiilor de miting din Piaţa Universităţii. Nucleul rezerviştilor din armată a fost atunci întărit de ultraşi sportivi, pensionari şi revoluţionari.
Mobilizarea generală în stradă a fost dată după mai multe întâlniri cu liderul PC, Dan Voiculescu. De altfel, trustul media Intact a mediatizat excesiv protestele stradale.
Organizarea mitingului a căzut în sarcina ofiţerului specializat în manipulare, care a condus personal, printr-o portavoce, scandările anti-guvernamentale.
Atunci când a dat tonul, "Veniţi cu noi, am fost cu voi, pe 22!", mai mulţi revoluţionari l-au apostrofat că în decembrie 1989 au fost în tabere diferite.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: