Rezerva Federala americana a revigorat Bursele din SUA si din Europa

Rezerva Federala americana a revigorat Bursele din SUA si din Europa

Actiunile listate la Bursele americane au inceput tranzactiile de ieri in crestere, iar Bursele europene au revenit pe crestere, dupa ce Rezerva Federala americana (Fed) a redus cu 0,5 puncte procentuale, pana la 5,75%, dobanda cu care acorda imprumuturi bancilor, pentru a calma pietele financiare.

Indicele Dow Jones a crescut cu 1,47%, la 13.034,12 puncte, Standard&Poor’s cu 1,16%, la 1.427,61 puncte, iar Nasdaq a urcat cu 2,32%, la 2.507,91 puncte, potrivit Reuters.

In Europa, indicele pan-european FTSEurofirst 300 a avansat cu 1,7%, FTSE 100 a urcat cu 2%, indicele german DAX a crescut cu 1,8%. Indicele Bursei pariziene, CAC 40, a avansat cu 2,4%. Anterior, acesti indici aveau o evolutie negativa. „Acesta este sprijinul potrivit pentru piata, este un mesaj important. Banca centrala semnaleaza ca este pregatita sa sustina piata”, a declarat Max Holzer, de la Union Investment.

Comitetul Federal pentru Piata Deschisa al Fed a anuntat ca nu a luat nicio masura pentru reducerea dobanzii pentru fondurile federale, dar monitorizeaza conditiile si este pregatit sa actioneze pentru compensarea efectelor negative ale disfunctionalitatilor pietelor financiare asupra economiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investitorii si traderii considera ca reducerea dobanzii la imprumuturile acordate bancilor este ultima etapa inainte de reducerea dobanzii de referinta, situata la 5,25% in prezent. In urma masurii Fed, dolarul a coborat in raport cu euro si celelalte valute importante.