Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluţionarii nu vor să le fie tăiate indemnizaţiile
Revoluţionarii nu vor să le fie tăiate indemnizaţiile

Revoluţionarii nu vor să le fie tăiate indemnizaţiile

Această decizie a Guvernului i-ar afecta pe "luptătorii cu merite deosebite", nu şi pe urmaşii celor decedaţi şi răniţii în Revoluţia din 1989.

Reprezentanţii revoluţionarilor spun că se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre hotărârea Guvernului de a nu le mai acorda indemnizaţia lunară pe care o luau de la stat „luptătorii cu merite deosebite” la Revoluţia din 1989.

„După dezbaterea vom vedea ce facem în continuare. În lege se vorbeşte că e vorba de perioada anului 2012”, a declarat pentru EVZ, George Costin, şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

În urmă cu aproximativ două luni, premierul Emil Boc anunţa că aşteaptă rezultatul unor verificări a Corpului de control cu privire la indemnizaţiile pentru revoluţionari. Acesta a mai precizat că va propune că doar urmaşii celor decedaţi şi răniţii în Revoluţie să primească indemnizaţii.

Premierul a arătat că Guvernul cheltuieşte aproximativ 110 milioane euro anual pentru drepturile revoluţionarilor, iar numărul acestora a crescut de la 4.000 în 2004 la aproape 17.000 în prezent.
Citiţi şi:
Ajunge! Stop falşilor revoluţionari şi privilegiilor aberante
EXCLUSIV. Vezi cum a crescut, de la o lună la alta, numărul revoluţionarilor din România şi câţi bani s-au cheltuit
Boc a cerut verificarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari