Revoluție verde la Mazda

Revoluție verde la Mazda

Producătorul auto japonez și-a propus să aducă emisiile de dioxid de carbon ale gamelor Mazda3 și Mazda6 sub 120 de grame pe kilometru, până în 2015.

Mazda va începe propria revoluție verde, informează ediția online a revistei ”Autocar”.

Până în 2015, producătorul auto nipon este hotărât să limiteze emisiile de dioxid de carbon ale fiecărei versiuni din gamele Mazda3 și Mazda6 sub 120 de grame pe kilometru, cu cele mai ”curate” ediții plasate chiar sub 100 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Dacă va reuși ceea ce și-a propus, Mazda6 va deveni prima mașină de clasă medie cu o versiune care împrăștie în atmosferă mai puțin de 100 de grame de CO2/km.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a-și atinge țelul curajos (tradus printr-o reducere cu circa 30% a consumului și emisiilor), Mazda va face apel la noua sa tehnologie pentru motoare (botezată Skytech), dar și la materiale și tehnici de construcție mai ușoare.

Mazda va îmbunătăți aerodinamica modelelor sale și va introduce progresiv tehnologii care limitează consumul de carburant – precum funcția stop-start (cunoscută la Mazda ca ”i-stop”).

Reducerea consumului va fi susținută și de implementarea unei cutii de viteze automate cu 6+1 trepte.

Un obiectiv foarte îndrăzneț, dar în perfect acord cu planurile revoluției verzi, este reducerea greutății fiecărui nou model lansat (în raport cu cel pe care îl va înlocui) cu minim 100 de kilograme.