Evenimentul Zilei > Actualitate > REVOLUȚIA SILICOANELOR. 50 de ani de la prima operație de mărire a sânilor
REVOLUȚIA SILICOANELOR. 50 de ani de la prima operație de mărire a sânilor

REVOLUȚIA SILICOANELOR. 50 de ani de la prima operație de mărire a sânilor

Într-o jumătate de secol, operațiile de mărire a sânilor au făcut istorie. Prima intervenție a avut loc, gratis, în primăvara anului 1962, în Texas. De atunci, s-a creat o adevărată isterie în jurul lor, generând o industrie de miliarde de dolari. În prezent, mărirea sânilor reprezintă a doua cea mai populară intervenție în chirurgia estetică.

"Mi s-au părut perfecți! Au ieșit așa moi și naturali, ca sânii adevărați", spune Timmie Jean Lindsey, prima pacientă, ajunsă acum la 80 de ani.

Femeia nu plănuiese, însă, această schimbare, ci venise la spital pentru îndepărtarea unui tatuaj de pe unul dintre sâni.

"Și eram mai îngrijorată de urechile mele, care stăteau precum cele ale lui Dumbo. Au zis ca o să facă și asta. Așa că ne-am înțeles", a povestit Timmie Jean Lindsey, citată de BBC.

Chirurgii erau doi pionieri ambițioși: Frank Gerow și Thomas Cronin. Se pare că cel din urmă a elaborat și planul pentru un tip de operație de mărire a sânilor. Ideea folosirii siliconului i-a venit, din senin, când a strâns o pungă de plastic în palmă și a observat cât de moale este.

Operația a fost un succes, iar doctorii au subliniat că implanturile folosite sunt la fel de inofensive "precum apa". Nu au realizat însă ce mina de aur au descoperit.

După prezentarea la un congres medical, fenomenul a explodat pur și simplu. Au apărut revista Playboy și păpușa Barbie și s-a schimbat modelul feminin pentru americani.

Și dacă la început existau numai 4 mărimi de implanturi, în prezent femeile au peste 450 de opțiuni.

"Ai crede că vor rămâne mereu la fel, dar sunt precum sânii adevărați, se lasă în decursul anilor. M-au surprins. Oricum, este extraordinar gândul că eu am fost prima", a mai spus Timmie Jean Lindsey.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News