Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă în faţa primăriei lui Oprescu
Revoltă în faţa primăriei lui Oprescu

Revoltă în faţa primăriei lui Oprescu

Şoferii de taxi vor protesta, între 27 şi 30 martie. Ei cer posibilitatea de a creşte tarifele şi desfiinţarea dispeceratelor ilegale care le fură clienţii.

Taximetrişti afiliaţi Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) îşi vor cere, începând de mâine, drepturile în stradă.
Ei vor manifesta, timp de patru zile, în faţa Primăriei Capitalei care este, în opinia lor, responsabilă de falimentarea acestei bresle în Bucureşti.
Capii răutăţilor
Nemulţumirile şoferilor provin, în primul rând, din faptul că cei doi directori ai Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu şi Mădălin Dumitru, refuză, de doi ani, să aprobe listele cu tarifele majorate cerute de transportatori şi fundamentate pe baza preţurilor din ultimii ani.
În opinia taximetriştilor, acest refuz de aprobare al noilor tarife este ilegal deoarece, spun ei, există un cadru juridic prin care se poate practica un tarif de 3,5 lei/km, un preţ normal raportat la costurile carburanţilor, pieselor de schimb şi al asigurărilor obligatorii.
De asemenea, ei cer desfiinţarea dispeceratelor ilegale şi asigurarea unui cadru concurenţial loial şi legal, în limita numărului maxim de transportatori.
"Tariful este neschimbat de aproape trei ani, în condiţiile în care preţul combustibilului s-a dublat, asigurările obligatorii au crescut cu peste 30%, iar piesele de schimb şi manopera au suferit majorări de 20%. Un tarif corect ar fi undeva între 3,5 şi 3,8 lei/km. Împotriva celor doi directori, Dedu şi Dumitru, am făcut deja plângeri la DNA, Consiliul Concurenţei şi Parchetul General. Nici discuţiile de anul trecut, din noiembrie, cu primarul Sorin Oprescu nu au dus la vreun rezultat, el spunând doar că nu are nicio autoritate asupra celor doi. Vom sta în stradă până ni se va recunoaşte dreptul la legalitate", a declarat Claudiu Săpunar, preşedintele ANTTI.
Taximetriştii spun că un tarif corect ar fi undeva între 3,5 şi 3,8 lei pe kilometru

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: