În opinia lor, ultima soluţie cu privire la urgentarea lucrărilor o constituie acţionarea în instanţă a autorităţilor publice locale.

„Proiecte care sunt începute pe hârtie. Încă din 2006 şi până anul acesta nu se lucra absolut nimic. Anul acesta au început ceva demolări, expropieri şi la Strada Braşov şi la Pasajul Domneşti, dar lucrările se desfăşoară într-un ritm foarte lent. De exemplu, astăzi nu lucrează nimeni pe niciunul dintre două şantiere”, a declarat unul dintre protestatari.

„Acum opt ani, când m-am mutat aici, făceam de la Cartierul Latin, care este undeva la 2 km de aici până în Preciziei, undeva la şapte minute. Acum, acelaşi drum îl facem dimineaţă, la ora de vârf, undeva la o oră”, a punctat o altă persoană nemulțumită de ritmul lucrărilor.

„Din păcate, suntem consideraţi aşa, la marginea Sectorului 6. Nu ne mai bagă nimeni în seamă, nu se mai face nimic. Este foarte important ca noi oamenii, locuitorii, să protestăm, să ne cunoaştem drepturile şi să reacţionăm la indiferenţa autorităţilor care nu fac nimic decât la presiune. Au spus că sunt pentru expropieri bani, dar expropierile s-au făcut doar până la Râul Doamnei. Dacă lucrezi în ritmul ăsta, păi nici în zece ani nu se fac expropierile, ori ei spun că în doi ani de zile, gata, avem lărgirea”, au mai adăugat aceștia.

Prin acţiunea de astăzi, locuitorii au dorit, de asemenea, să atragă atenţia Primariei Capitalei şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului permanent în care se circulă de 13 ani în această zonă, în care continuă să se construiască ansambluri rezidenţiale de blocuri şi case.