Revelionul în restaurant sau în club, după poftă şi specific

Revelionul în restaurant sau în club, după poftă şi specific

Oferta localurilor din Capitală poate satisface gusturi diverse. De la meniu specific românesc, mâncare italiană sau mexicană, aveţi de unde alege.

Dacă încă nu v-aţi hotărât unde să mâncaţi şi să beţi în noaptea de Revelion, aveţi mai jos câteva exemple de restaurante cu specific, care v-ar putea ajuta măcar să găsiţi meniul ce vi s-ar potrivi. Oricum ar fi, sarmalele sunt la rang înalt şi nu lipsesc din nicio farfurie.

LA JARIŞTEA. Kera Caliţa îşi aşteaptă oaspeţii, ca în fiecare an, cu bucate alese, vin din belşug şi multă voie bună, cu snoavele şi legendele de rigoare. Preţul de pornire este de 850 de lei de persoană, iar meniul combină cu voioşie specialităţi franţuzeşti cu bucate tradiţionale româneşti. Aşa dar, pregătiţi-vă papilele gustative pentru piftie de bibilică, foisgras de Alsacia, iepure şi curmale ruladă, limbă de viţel, caş aromat sau pateuri cu fructe de mare, tobe şi caltaboşuri, dar şi chefal copt în pesmet şi fistic cu sos de izmă creaţă, urmate de muşchiuleţ de porc cu mămăligă şi mujdei, murături şi verdeţuri. Vă vor cânta Taraful Eternei Reîntoarceri, Nelu Ploieşteanu şi Maria Cârneci, iar bucatele vor fi stropite cu vinuri şi tării alese de însăşi Kera, după cum cere meniul. Rezervări se fac la numărul de telefon 021.335.33.38, iar locanta o găsiţi pe str. George Georgescu, nr. 50-52.

LA MAMA. În restaurantele cu mâncare „ca la mama acasă“, Revelionul 2009 vine cu bucate neaoşe. Şunculiţă afumată, babic, pastramă, brânză frecată cu ceapă şi usturoi, jumări, lebăr şi tobă. Nu vor lipsi piftia, grătarul, iar sărmăluţele vin fierbinţi, cu smântână şi mămăligă, chiar în buza lui 2009. Anul Nou va fi stropit cu şampanie, însă nu lipseşte băutura, că e fără limită de consumaţie. Şi ca să meargă dansul până devreme, vă energizaţi cu grătare şi desert. Tot festinul costă 400 de lei de persoană. Petrecerea începe la ora 22.00 şi se termină când vă lasă bateriile. Pentru rezervări, sunaţi la oricare dintre cele patru restaurante: Barbu Văcărescu (0730.505.499), Delea Veche (0730.505.496), Episcopiei (0730.505.497) sau Alba Iulia (0724.307.525).

ITALIAN. Trattoria del Tatoli - Restaurantul de pe Calea Victoriei nr. 26, vă promite o seară de neuitat, cu specific italian. Scoici pane, mozzarella pane, bruschete con pomodoro, ciuperci umplute cu gorgonzola sunt o parte din aperitivele italieneşti. Dar nu lipsesc nici piftia, salata de boeuf, cârnăciori proaspeţi şi slăninuţă, cu ţuică, pentru cei care renunţă greu la tradiţiile româneşti. Italienii se revanşează după miezul nopţii, cu preparate din peşte. Apoi meniul face loc, din nou, tradiţionaliştilor cărora le lasă gura apă după sarmale. Şi povestea italiană revine cu pollo con olive verdi, braciola din maiale, patate al forno şi salată. Petrecerea dintre ani are şi tort cu ciocolată şi vanilie sau cu fructe de pădure, stropit cu şampanie. La bar e liber, iar meniul costă 400 de lei/persoană. Rezervări se fac la numerele de telefon 021.315.33.99 sau 0724.776.655.

MEXICAN. Don Taco vă aşteaptă cu decor şi muzică de tavernas mexicane. Meniul cuprinde, bineînţeles, nachos, avocado cu creveţi tiger fresh, maceraţi în tequila cu parfum de coriandru verde. Felul principal înseamnă chimichanga cu brânză cedar, piept de curcan pe salată iceberg asezonată cu ulei de măsline extravirgin şi picături de aceto balsamico de Mexico, file de Sol cu icre de Manciuria şi sos mexican. Dacă mai puneţi la socoteală şi pulpa de raţă Acapulco cu nucă de cocos şi garnitură de varză roşie, călită în şampanie, cu gust de scorţişoară şi muşchiuleţul de viţel San Jose cu cartofi Queen şi un sos fin cu vin „Sangre del Toro“ şi mai plusaţi şi cu fructe de cactus cu îngheţată de lămâie şi frunze de mentă în amestec de sambuca şi tequila, la final, suma totală se ridică la 350 de lei/persoană. La fiecare preparat aveţi vinul care i se potriveşte. Rezervări pentru Revelionul 2009 în restaurantul de pe strada Dr. Felix se fac la numărul 0728.276.551.

TINERESC. La trecerea dintre ani, o petrecere în club se potriveşte celor care rezistă la asaltul decibelilor VARIAŢIUNI

Distracţie în cluburi sau împuşcături cu laser

Dacă nu vreţi o petrecere tradiţională, luaţi-vă prietenii şi daţi fuga într-un club. Chiar dacă asta ar putea însemna o noapte ca oricare alta, locurile de distracţie nocturnă încearcă să vă atragă cu oferte speciale. În Bavaria, din Regie, vă dansează animatoarele, aveţi cocteiluri şi chiar mâncare tradiţională, pe lângă tombole şi invitaţisurpriză. Biletul de intrare e 50 de lei/persoană, iar mâncarea vă costă 600 de lei, pe care îi împărţiţi în câţi sunteţi.

Pentru un pic de fiţe, mergeţi în Bamboo. În ultima noapte din 2008 vă cântă DJ Project, Tibi Scobbiola Band, Cream şi Damian Brothers. Aveţi bufet cu mâncare şi băutură incluse în preţul biletului de intrare - 50 de euro. Mai sunt cluburi în oraş, fiecare cu oferta lui.

Pentru cei care vor altceva, vă pu teţi „împuşca“ prietenii în LaserMAxx, unde toată noaptea de Revelion e liber la joacă. Pentru 390 de lei/persoană aveţi laser tag ne limitat, Wii, fusbal, hochei mag netic, darts la discreţie, mâncare în regim de bufet suedez şi vouchere de băuturi în valoare de 20 de lei.

LASER, FRATE! Joaca „de-a hoţii şi vardiştii“ cu pistoalele cu raze colorate vă poate uşura de stresul adunat de-a lungul anului

Ne puteți urmări și pe Google News