Evenimentul Zilei > Actualitate > Reuters: USL este departe de a-şi fi asigurat victoria în decembrie
Reuters: USL este departe de a-şi fi asigurat victoria în decembrie

Reuters: USL este departe de a-şi fi asigurat victoria în decembrie

Agenţia de presă Reuters difuzează o analiză a situaţiei politice din România, în care susţine că USL este departe de a fi sigur de victorie la alegerile din decembrie şi arată că o prăpastie tot mai mare se deschide între premierul PSD şi un Crin Antonescu înclinat spre gafe ("gaffe-prone").

Potrivit acestei analize, eşecul tentativei de demitere a lui Băsescu a afectat popularitatea USL. Ponta a fost nevoit să ceară membrilor partidului său să nu-şi facă publice opiniile sau riscă să fie excluşi din competiţia electorală. Un "senior" din PSD a spus celor de la Reuters că eşecul acţiunii anti-Băsescua fost comun "deşi Antonescu este văzut ca fiind principalul vinovat".
Agenţia de presă mai scrie că, după conflictele cu Băsescu şi Curtea Constituţională, credibilitatea internaţională a lui Ponta a fost pierdută. "Unde este garanţia că nu se va întâmpla din nou?", a spus un diplomat al Uniunii Europene, care a apreciat că recâştigarea credibilităţii pierdute în faţa partenerilor externi nu va fi nici uşoară şi nici rapidă. Turbulenţele politice au provocat dubiile investitorilor în capacitatea României de a efectua reformele convenite cu FMI. România a eşuat în utilizarea fondurilor europene, privatizare sau reformarea întreprinderilor de stat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News