Rețetă pentru cea mai gustoasă salată de vinete. Bucătarii susțin că secretul constă în modul de preparare

Rețetă pentru cea mai gustoasă salată de vinete. Bucătarii susțin că secretul constă în modul de preparare Rețeta de salată de vinete a Gabrielei Cristea. Este foarte simplă. Sursa foto.: 193716440 © Denio Rigacci | Dreamstime.com

Vinetele sunt unele dintre cele mai sănătoase și gustoase legume. În plus, ele conțin foarte puține calorii ceea ce le face să fie potrivite pentru dietele de slăbire. Rețeta de salată de vinete se prepară foarte ușor și este perfectă pentru zilele călduroase de vară.

Vinetele se află acum pe multe dintre piețele din România, iar gospodinele caută diferite rețete în care să includă aceste legume. Bucătarii au dezvăluit care este cea mai gustoasă rețetă de salată de vinete. Aceste legume sunt recomandate de nutriționiști pentru diete deoarece au extrem de puține calorii și sunt foarte sănătoase. Pentru salata de vinete vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • trei vinete mari, cu coajă lucioasă şi cu o consistentă uşor pufoasă,
  • o ceapă,
  • 70-80 de mililitri de de ulei,
  • sare şi zeamă de lămâie după gust,
  • opţional: o linguriţă de muştar,
  • un gălbenuş de ou crud (fără ou dacă ţineţi post).

Mod de preparare salată de vinete

Pentru început, trebuie să te ocupi de coacerea vinetelor. Legumele le vei coace prin contact cu o suprafaţă încinsă sau chiar cu flacăra, până când coajă li se carbonizează şi miezul devine moale. Miezul se va înmuia și dacă coaceți vinetele în cuptor, dar nu vor avea același gust ca cele făcute pe grătar, disc sau o plită incinsă. De asemenea, puteți coace vinetele chiar pe jur întorcându-le pe toate părțile pentru a se face uniform. Coaja trebuie înțepată în prealabil cu o furculiță pentru ca aburii și lichidul să se scurgă. În caz contrar, legumele ar putea expoda.

Atunci când vintele sunt bine coapte le vei scoate de pe grătar și le vei așeza într-o sită așezată deasupra unui vas de colectare. Pe deasupra vei presăra puțină sare și ulterior le vei acoperi cu un capac. Lasă vinetele să se răcească complet pentru a le curăța bine de coajă. Astfel, vei elimina orice urmă de arsură. Vinetele le vei toca cu un instrument care nu este realizat din metal pentru a evita oxidarea legumelor. Poți să folosești un cuțit de plastic sau un robot de bucătărie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tipurile de salată de vinete

Pentru salată de vinete natur va trebui să adaugi ulei în fir subțire în timp ce vei vei amesteca foarte bine cu o lingură de lemn, într-un singur sens. Vinetele absorb o cantitate mare de grăsime, iar la final vor fi destul de cremoase. După ce ai încorporat tot uleiul, vei adăuga ceapa tocată foarte bine. Mai poți adăuga sare și zeama de lămâine, după gust.

Pentru salata de vinere cu maioneză va trebui să adaugi peste vinetele tocate foarte mărunt ceapă fin tocată și două sau trei linguri cu vârf de maioneză, după preferințe. Amestecă compoziția foarte bine până când toate ingredientele s-au omogenizat. Ulterior, poți ajuta fustul cu sare și zeamă de lămâie.