La acţiunea care a demarat în această dimineaţă, au participat poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, sprijiniţi de cei din cadrul celorlalte inspectorate pe a căror rază de competenţă teritorială sunt efectuate percheziţiile, respectiv Timiş si Hunedoara, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi D.G.I.P.I..
Cele 22 de percheziţii domiciliare au vizat locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (5), Hunedoara (4) şi Alba (13).  Anchetatorii aveau informaţii potrivit cărora 19 persoane făceau comerţ cu ţigări, provenite din contrabandă, respectiv din Republica Serbia.
Din investigaţiile efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba a reieşit că, în cursul anului 2011 – 2012, doi dintre cei vizaţi de oamenii legii au dezvoltat o adevărată reţea de vânzare a ţigărilor de contrabandă pe piaţa neagră.
În judeţul Alba, capii reţelei aveau şapte colaboratori, iar în judeţele Hunedoara şi Timiş alţi zece. În acest context, cercetările au fost extinse şi faţă de cele 17 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete.