Evenimentul Zilei > Actualitate > Legături serioase între politicieni și interlopi. Rețea de români, anihilată în SUA în dosarul clonării de carduri.
Legături serioase între politicieni și interlopi. Rețea de români, anihilată în SUA în dosarul clonării de carduri.

Legături serioase între politicieni și interlopi. Rețea de români, anihilată în SUA în dosarul clonării de carduri.

Ultimele percheziții care au avut loc în Brașov și în SUA leagă foarte strâns clonatorii de carduri de carduri de politică, lumea presei și grupări interlope periculoase. Noi detalii ies la iveală, încrengăturile dintre membrii rețelei fiind neașteptate.

”În perioada august 2018 – decembrie 2019,  o grupare infracțională organizată specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice ar fi acţionat pe teritoriul S.U.A. Membrii grupării, cetăţeni români,  ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada.

De asemenea, membrii grupării ar fi instalat dispozitive de citire a benzilor magnetice ale cardurilor bancare şi ar fi făcut retrageri frauduloase de la bancomate, scrie Libertatea.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost trimiși unor persoane aflate în România, ori în Italia.  Au fost identificate mai multe colete expediate în cursul anului 2019, stabilindu-se că aproximativ 175.000 de USD și 750 de dolari canadieni au fost trimiși în România.

În urma colaborării între cele două state, pe teritoriul S.U.A. au fost reținute 8 persoane, membre ale grupului infracțional. Membrii grupării operau şi în Ungaria şi Germania. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 48.240 de USD, 63.700 de lei, 10.420 de euro, dispozitive concepute și adaptate în scopul săvârșirii infracțiunii de skimming, înscrisuri, documente de identitate, telefoane mobile, laptopuri și diverse medii de stocare”, a transmis IPJ Braşov.

Rețeaua la care se face referire era formată din politicieni, jurnaliști și interlopi, unii din ei români din Brașov, apropiați de PNL.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE