Reţea de proxeneţi, destructurată la Constanţa

Reţea de proxeneţi, destructurată la Constanţa

Un bărbat de 30 de ani din Năvodari a fost astăzi arestat preventiv pentru 29 zile, iar alţi opt complici ai săi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru trafic de minore, viol, pornografie infantilă prin sisteme informatice, proxenetism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă cu arme şi spălare de bani.

Poliţiştii BCCOA şi procurorii DIICOT Constanţa au probat că, în perioada 2005-2011, membrii reţelei au racolat 10 tinere, dintre care şase minore din Năvodari şi comuna Corbu, în vederea exploatării sexuale. Poliţiştii spun că Florin Cristea, capul reţelei de proxeneţi din Năvodari, recruta, sechestra şi le obliga pe tinere să se prostitueze, apoi în Germania şi Spania. Victimele minore erau violate şi filmate în timpul actelor sexuale, proxeneţii determinandu-le astfel să nu-i denunţe. Florin Iulian (32 ani), tot din Năvodari, complicele lui Florin Cristea, a fost şi el reţinut pentru viol, dar instanţa l-a eliberat, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Profit de 500.000 de euro

Anchetatorii estimează că, în urma traficului de minori şi proxenetism, complicii au obţinut 500.000 euro, cu care au achiziţionat în ultimii ani mai multe imobile, terenuri, automobile de lux şi bunuri de valoare. În urma percheziţiilor domiciliare la mai multe imobile ale capului reţelei, dar şi la membri ai familiei lui Cristea, a fost găsită suma de 30.000 euro, un pistol, o sabie, 50 cartuşe, 400 grame de bijuterii, unităţi de calcul, două autoturisme de lux, un ATV, toate fiind confiscate. Trei apartamente, două vile şi două terenuri de 1.000 mp din Năvodari au fost puse sub sechestru asigurator.

Ne puteți urmări și pe Google News