Resturile avionului sunt căutate pe o suprafaţă cât a României

Resturile avionului sunt căutate pe o suprafaţă cât a României

Numărul total al trupurilor recuperate din Oceanul Atlantic, după prăbuşirea avionului Air France cu 228 de persoane la bord, a ajuns la 24, informează CNN.

Până ieri, 16 dintre trupurile victimelor fuseseră recuperate. Căutările armatei braziliene continuă, avionul prăbuşindu-se la aproximativ 400 de kilometri de arhipelagul Fernando de Noronha.

Aria de căutare este imensă (peste 200.000 de kilometri pătraţi), aproape cât suprafaţa României. Deşi mai multe bucăţi din fuselaj au fost găsite, anchetatorii nu au reuşit să recupereze cutia neagră. Această sarcină revine unei comisii speciale din Franţa, care a adus în zonă un submarin.

La 1 iunie, un avion al companiei Air France, cu 228 de persoane la bord ( 216 pasageri şi 12 membri ai echipajului), a dispărut de pe radar deasupra Oceanului Atlantic în timp ce efectua o cursă între Brazilia şi Franţa. Ulterior, s-a constatat că avionul se prăbuşise în Atlantic, resturile acestuia fiind descoperite în apropierea arhipelagului brazilian Fernando de Naronha. Nu a fost descoperit niciun supravieţuitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi şi: Stabilizatorul de zbor al avionului Air France a fost recuperat

DEZBATERE EVZ: Cât de sigur este transportul aerian?

Air France caută adevărul în ocean. Armata anunţă zero supravieţuitori

Doliu naţional în Brazilia

A dispărut la nouă zile după nuntă

O ROMÂNCĂ SE AFLA ÎN AVIONUL DISPĂRUT