Evenimentul Zilei > International > Republica Moldova. Opoziția boicotează Parlamentul roșu
Republica Moldova. Opoziția boicotează Parlamentul roșu

Republica Moldova. Opoziția boicotează Parlamentul roșu

La Chișinău, opoziția a boicotat, vineri, ședința Parlamentului, la o zi după ce deputații socialişti și cei de la formațiunea oligarhului fugar Ilan Şor au aprobat o serie de proiecte controversate.

Socialiștii și noii lor aliați și-au împărțit, vineri, funcții și posturi în delegații internaționale, dar nu au recunoscut deschis că ar forma o coaliție, potrivit Radio Chișinău.

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, cele două componente ale fostului bloc ACUM, au boicotat ședința  din Parlament, după ce au aflat că noii aliați ai socialiștilor deputații, deputaţii partidului ŞOR și transfugii din grupul „Pro Moldova” ar urmă să fie promovați la șefia comisiilor parlamentare sau să conducă delegațiile din Republica Moldova în anumite foruri internaționale.

O poziție similară a adoptat și Partidul Democrat, care a fost parte a guvernării până acum aproximativ o lună.

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, susține că după ce au decis să își partajeze posturi și instituții ale statului, se poate vorbi despre o coaliție pe față între socialiștii lui Igor Dodon și gruparea oligarhului fugar Ilan Șor.

„Se închină instituții de stat”

„Dezmăţul în Parlamentul Republicii Moldova ia amploare, la fel cum ia amploare şi criza economică, socială și criza morală în această țară. Când se împart funcţii, când se închină instituții de stat, cum este Serviciul de Informații și Securitate, cum se numește, oameni buni, această partajare, această cârdășie, dacă nu o coaliție pe față între oligarhul fugar Şor și oligarhul încă prezent în Republica Moldova, Dodon”, a declarat Mihai Popşoi.

Şi deputatul Alexandru Slusari de la Platforma DA a denunţat abuzurile la care s-au dedat joi socialiștii și noii lor parteneri şi a declarat că acum este clar că este, practic, oficializată o nouă coaliție în Parlamentul de la Chișinău.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE