Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Parlament! Și-a tăiat o parte din corp și le-a trimis-o prin poștă. Ireal
Alertă în Parlament! Și-a tăiat o parte din corp și le-a trimis-o prin poștă. Ireal

Alertă în Parlament! Și-a tăiat o parte din corp și le-a trimis-o prin poștă. Ireal

Gestul disperat al unui deținut încarcerat în Penitenciarul Rezina a îngrozit întreaga țară. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a demarat de urgență o anchetă.

Un deținut încarcerat în Penitenciarul Rezina a făcut un gest care a șocat o țară întreagă. Acesta și-a tăiat un deget și l-a expediat printr-o scrisoare în adresa Parlamentului Republicii Moldova.

Plicul buclucaș a fost deschis de către către un șef din cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat. Acesta a alertat imediat autoritățile, scrie Deschide.MD.

CITEȘTE ȘI Alertă! Vestea momentului pentru miliarde de oameni. Vaccinul asigura imunitate durabilă

Sursa citată mai scrie că, alături de deget, deținutul de la Rezinași a mai pus în plic și o scrisoare. Plicul a ajuns la Parlament joi după-amiază.

În scrisoarea respectivă, deținutul și-a prezentat problemele cu care se confruntă, iar dacă aleșii poporului nu i le vor rezolva, data viitoare acesta intenționează să le expedieze prin poștă toată mâna.

CITEȘTE ȘI  Poveste americană trăită în pandemie de o româncă, în așteparea vaccinului. Polițiști mai toleranți, șomaj, ajutoare sociale. Și sărbătoarea Crăciunului pe pe post de antidot al pandemiei.

ANP a informat că a fost dispusă o anchetă internă

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a informat că a fost dispusă o anchetă internă.

CITEȘTE ȘI Secretul rușinos al diplomelor și decorațiilor. De ce ne indignăm dar nu schimbăm nimic

Din informațiile preliminare, ANP a dezvăluit că deținutul s-a automutilat acum zece zile, pe data de 25 noiembrie curent.

„Au fost întreprinse toate măsurile ce se impun, cu informarea imediată a Inspectoratului de Poliție, organele de Procuratură și Oficiul Avocatului Poporului”, spun cei de la ANP.

Mai mult, potrivit Administrației, deținutul nu este la prima abatere, fiind la evidență în grupele de risc. Printre altele, se examinează și versiunea unei determinări la un asemenea gest de către alți condamnați.

Deținutul în cauză a fost închis în anul 2016 pentru un cumul de infracțiuni grave și foarte grave. În prezent, acesta își ispășește pedeapsa în Penitenciarul numărul 17- Rezina.