Incidenul s-a petrecut în Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei. Potrivit autorităților indiene, o femeie însărcinată a fost atacată cu o seceră de propriul soț.

Femeia a fost transportată la un spital din Delhi, iar starea ei este în prezent stabilă. Din păcate, bebelușul care era băiat, nu a supraviețuit în urma celor întâmplate.

Poliția din India spune că o femeie însărcinată a cărei burtă ar fi fost tăiată cu o seceră de către soțul ei a născut un băiat mort. Familia femeii a susținut că bărbatul a atacat-o pentru că dorea să verifice sexul bebelușului. Ei mai spun că cei doi mai au cinci fete și bărbatul a făcut presiuni asupra soției sale pentru a naște de data aceasta un fiu.

Oficialii poliției au declarat pentru BBC că soția rănită se află într-o stare stabilă într-un spital din capitala Delhi și că soțul ei a fost arestat.

Sora soției a declarat presei locale că cuplul obișnuia să se certe în mod regulat pentru că nu aveau un fiu. Potrivit fratelui ei, femeia a fost dusă duminică la Delhi la sfatul medicilor, deoarece starea ei era extrem de critică.

Soțul a spus că nu și-a atacat soția în mod intenționat. El a declarat presei locale că a aruncat cu secera asupra ei, dar habar nu avea că o va răni atât de grav.

Am cinci fiice, unul dintre fiii mei este mort. Știu că fiii sunt darul lui Dumnezeu. Acum, orice se va întâmpla, se va întâmpla, a declarat soţul. Ancheta poliției este în desfășurare.

India este o țară care preferă copiii de sex masculin. Dorința de a avea băieţi vine din credința că un descendent masculin va asigura financiar familia, va avea grijă de părinți la bătrânețe și va duce numele familiei mai departe. O fiică, pe de altă parte, se va căsători și va pleca în cele din urmă și, adesea, părinții vor trebui să plătească zestrea pentru fata măritată.