Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor acceptă noile reguli de funcţionare a farmaciilor

Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor acceptă noile reguli de funcţionare a farmaciilor

Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România (CFR) salută noile modificări aduse Legii Farmaciei anunţate de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Printre măsurile agreate de aceştia se numără întoarcerea farmaciei în proprietatea farmacistului, menţinerea crieteriului demografic (număr de farmacii proporţional cu numărul de locuitori ai oraşului respectiv) şi înăsprirea criteriului de distanţă, conform căruia unităţile farmaceutice trebuie situate la 500 de metri unele faţă de altele.

"Aceste noutăţi legislative crează premisele unui acces mai bun al pacienţilor la medicamente, precum şi a ieşirii din criză a farmaciilor, în măsura în care lanţurile de farmacii vor fi nevoite să se reorganizeze după noile reguli după o perioadă de graţie. Condiţiile financiare în care farmaciile îşi desfăşoară activitatea vor deveni sustenabile economic: termene de plată şi adaosuri comerciale rezonabile, care să oprească valul de falimente ale farmaciilor independente", au declarat reprezentanţii CFR. Măsurile sunt cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică Legea Farmaciei şi vor intra în vigoare la începutul anului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News