Reguli noi pentru cine are un câine sau mai mulţi! De la Ministerul Agriculturii vin toate

Reguli noi pentru cine are un câine sau mai mulţi! De la Ministerul Agriculturii vin toate

În vremuri marcate de pandemie şi în care altele ar trebui să fie priorităţile, ministrul Agriculturii din Germania anunţă o lege inedită pentru cei care au un câine sau mai mulţi.

Julia Kloeckner a declarat recent că va introduce o lege care îi va obliga pe germani să-şi scoată câinii la plimbare cel puţin de două ori pe zi.

Noua regulă a provocat o dezbatere aprinsă cu privire la dreptul statului de a decide ce este mai bine pentru cele 9,4 milioane de câini din Germania.

Ministrul Agriculturii a subliniat că a urmat sfatul experţilor când a proiectat legea ce prevede plimbarea câinilor de cel puţin două ori pe zi, timp de o oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Animalele de companie nu sunt jucării, iar nevoile lor trebuie luate în considerare”, a declarat Kloeckner, care a subliniat că animalele de companie nu trebuie lăsate singure mult timp.

De asemenea, ea a completat că patrupedele trebuie să beneficieze de suficientă mişcare.

Şi cum aproape una din cinci persoane din Germania deţine un câine, noua lege va bifa un procent important din populaţie.

„Plimbări obligatorii pentru proprietarii de câini? O prostie!”, se arată într-un editorial din ziarul Bild.

De cealalată parte, nici purtătorul de cuvânt al organizaţiei Verband für das Deutsche Hundewesen (VDH) nu este prea convins de noua lege.

Cel care reprezintă interesele proprietarilor de câini din Germania a declarat că cei mai mulţi dintre aceştia iau în derâdere noua lege.

Stăpânii câinilor consideră că petrec deja suficient de mult timp plimbându-şi prietenii patrupezi.

„O singură regulă pentru toţi câinii este probabil bine intenţionată, dar nerealistă”, a declarat Udo Kopernik.

Un alt punct de vedere cu privire la dezbaterea din Germania a fost exprimat în ziarul Sueddeutsche Zeitung de Anja Striegel, dresoare.

Aceasta subliniază că timpul necesar pentru mişcare diferă în funcţie de sănătatea, vârsta şi rasa câinilor, astfel că nu trebuie reglementat de acea lege.

„Pentru un Labrador tânăr şi în formă plimbările sunt mai sănătoase decât pentru un Pug cu artrită şi probleme cardiace”, a declarat dresoarea de câini.

Ciobănesc German, Dachshund, Labrador, Retriever, Jack Russell Terrier şi Pug sunt cele mai populare rase de câini din Germania.

Punerea în aplicare a noii legi va reveni celor 16 landuri, dar încă nu este clar cum se vor ocupa tehnic de acest aspect.

sursa: Agerpres