Alex Salmond, liderul taberei pro-independenţă, a declarat, după ce a recunoscut înfrângerea, că aşteaptă acum ca Londra să-şi onoreze promisiunea de a oferi mai multe puteri Scoţiei. Salmond, care a părăsit în cursul nopţii oraşul Aberdeen şi s-a deplasat cu un avion privat la Edinburgh, a postat pe Twitter un mesaj de felicitare, mulţumind oraşului Glasgow pentru sprijin.

Vicepremierul scoţian Nicola Sturgon a recunoscut de asemenea înfrângerea, declarând că rezultatul este o dezamăgire. "Se pare că nu vom obţine DA-ul la care am sperat. Este o adevărată dezamăgire faptul că am eşuat la limită în a obţine votul DA victorios la referendum", a declarat Sturgon, numărul doi al Partidului Naţional Scoţian, citat de Agerpres.

De cealaltă parte, premierul David Cameron l-a felicitat pe Alistair Darling, liderul taberei care a votat împotriva separării Scoţiei de Regatul Unit. "Am vorbit cu Alistair Darling şi l-am felicitat pentru campania bine dusă", a declarat premierul britanic, potrivit Agerpres.

Potrivit rezultatelor parţiale, 55% dintre scoţiei s-au opus independenţei. Citiţi mai mult: Scoțienii au REFUZAT INDEPENDENȚA. Rezultatele parțiale ale referendumului de ieri: 55% dintre votanți au votat pentru unitate, 45% pentru ruperea Regatului Unit