Referendum pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, pe 30 noiembrie

Referendum pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, pe 30 noiembrie

Odată cu organizarea alegerilor parlamentare va avea loc, la iniţiativa Consiliului Local al oraşului harghitean Gheorghieni şi cu sprijinul Consiliului Local Secuiesc, un referendum cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc, informează Mediafax.

"Proiectul de hotărâre privind organizarea referendumului pentru autonomie a fost punct pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL şi a fost aprobat în unanimitate, deci, pe 30 noiembrie alegătorii vor vota şi pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Despre modul în care se va desfăşura referendumul vom discuta în perioada următoare, în primul rând cu Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) şi apoi cu CL" a declarat primarul din Gheorgheni, Mezei Janos.

Scopul acestui referendum este acela de a modifica limitele teritoriale ale unor judeţe.

"Este vorba despre modificarea limitelor teritoriale ale unor judeţe, un act preliminar pentru a depune, din nou, în Parlamentul României, proiectul de lege pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Pe buletinele de vot va figura o singură întrebare: «Sunteţi de acord cu modificarea limitelor administrative ale judeţului Harghita, după cum este prevăzut în proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc?»", a spus Arus Zsolt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Referendumul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc se va desfăşura în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, iar procesele de vot vor avea loc în aceleaşi secţii de votare, însă în urne şi cabine separate şi special amenajate în acest sens.

Acum, urmează numai ca Prefectura Harghita să declare legal referendumul.