Judecătoarea de la CCR Aspazia Cojocaru: Îl dau în judecată pe Predescu dacă divulgă secretul votului. "Unii nu-şi pot justifica mârşăviile pe care le fac"

Judecătoarea de la CCR Aspazia Cojocaru: Îl dau în judecată pe Predescu dacă divulgă secretul votului. "Unii nu-şi pot justifica mârşăviile pe care le fac"

Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru a declarat, astăzi, că îl va acţiona în instanţă pe colegul său Ion Predescu, dacă se va confirma faptul că acesta a divulgat secretul votului din plenul Curţii, în cazul invalidării referendumului din 29 iulie. Ieri, decanul de vârstă al CCR a acuzat-o pe magistrată că ar fi înclinat balanţa în favoarea întoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni.

"Îl dau în judecată pe Ion Predescu dacă divulgă secretul votului. Spune că nu a dat niciun fel de declaraţie. Nu ştiu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declaraţii. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeţi, că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe", a declarat Aspazia Cojocaru. În plus, judecătoarea Curţii Constituţionale a susţinut că prin declaraţia lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curţii. "Deci, dacă există aşa ceva, dânsul neagă, dar dacă există aşa ceva ne ducem, că jurişti suntem, până unde trebuie. Sunt destul de afectată de povestea asta", a subliniat Cojocaru. De asemenea, ea a fost întrebată dacă va cere sancţionarea lui Predescu în plenul Curţii. "Nu ştiu, să vedem, în funcţie de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai... Asta e situaţia. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declaraţie. Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări - n.r.), eu pornesc de la prezumţia de bună credinţă, până la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru. Judecătorul CC Ion Predescu a declarat că Aspazia Cojocaru a înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu. "Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi", ar fi declarat Predescu. Întrebată dacă este deranjată de faptul că a fost numit trădătoare, Aspazia Cojocaru a replicat: "Trădătoarea cui să fiu. Ce înseamnă trădător, să respecţi legea? Eu nu am spus că referendumul trebuie anulat. Am spus că unele date sunt corecte, altele nu sunt". Cât despre trecutul de informator, magistrata a spus că "au fost două declaraţii la persoana mea, nu cu privire la altcineva, că o colegă a plecat în străinătate. Unii nu-şi pot justifica mârşăviile pe care le fac. Nu se poate ca un om care-şi face treaba să fie atacat în halul ăsta. Fiecare să răspundă pentru ceea ce face. Eu nu las nimic, nu mă răzbun, răzbunarea este îngrozitoare. Dar eu nu las nimic nelămurit în viaţa asta. Eu trebuie să-mi dau demisia că-mi fac treaba? O singură dată am mai fost pusă în situaţia asta, atunci cu CNSAS. După doi ani şi-au cerut scuze". Magistrata a mai declarat că nu a ajuns în CCR din partea unui partid politic, că nu a fost membru al PSD, iar în Parlament a fost votată de fiecare grup parlamentar, atât de PSD, PNL, cât şi de PD: "Eu nu am fost nici membru PSD, nici membru al unui partid, nici nimic. Eu nu am venit aici din partea unui partid. Când m-au votat în Parlament, m-au votat şi PSD şi PNL şi PD... nu ştiu mai cum se numea... Deci, eu nu am fost propusă aici de... Deci, m-au votat atâţia. Tot ceea ce s-a decis la nivelul Curţii Constituţionale este motivat juridic". Aspazia Cojocaru a mai declarat că nici într-o altă ţară magistraţii nu sunt puşi aşa la zid: " În Germania judecătorii Curţii Constituţionale pot fi şi membri de partid şi nu a fost cazul unor presiuni publice din acest motiv". CITIŢI ŞI:

  • Judecătoarea Aspazia Cojocaru VA FI AUDIATĂ în cazul scrisorii de ameninţare primite la CCR
  • EXCLUSIV. Dialogul dintre magistraţii Aspazia Cojocaru şi Ion Predescu:"Cum v-aţi permis, nu vă este ruşine?" "N-am zis, n-am zis..."
  • EXCLUSIV. DECLARAŢIE ZGUDUITOARE. Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru: "Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur!"
  • VOTUL CCR. Surpriză pentru pucişti. Scorul real ar fi fost de 7 la 2 pentru întoarcerea lui Băsescu?
  • Judecătorul CCR Ion Predescu: "Când, domnule, când am declarat pentru Gândul?Azi?"
  • REFERENDUMUL, INVALIDAT! Băsescu revine la Cotroceni
  • Vezi când revine Traian Băsescu la Cotroceni!