Fotbaliştii de la Rapid au obţinut sâmbătă seară, la Iaşi, o victorie convingătoare, 2-0 cu Poli (goluri Cristian Săpunaru şi Mugurel Buga) şi rămâne neînvinsă în Liga I după 10 meciuri.

Scorul este însă unul mincinos şi nu reflectă dezechilibrul de forţe existent în teren. Giuleş- tenii au condus permanent jocul, dar au ratat cu nonşalanţă din poziţii favorabile. După meci, Ionuţ Popa, antrenorul moldovenilor, s-a luat în beţe cu doi dintre oficialii giuleştenilor prezenţi la meci: directorul general Constantin Zotta şi „secundul“ Marian Rada.

A fost prima partidă oficială disputată de giuleşteni de la revenirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică. Poreclit „omul-titlu“, fiindcă a izbutit să câştige campionatul în primul an ca antrenor atât la Rapid, cât şi la Dinamo, Rednic a fost contestat de propriii suporteri şi în Moldova şi îndemnat să plece. De acelaşi tratament ostil din partea fanilor au avut parte şi şefii clubului, în frunte cu patronul George Copos. Ieri, „Puriul“ se afla acasă, petrecându-ş i timpul liber cu familia.

INTERVIU


„Am venit să iau titlul!“

EVZ: Domnule Mircea Rednic, ce gust are succesul, în condiţiile scandalului cu fanii?
Mircea Rednic: Nu pot să-i schimb eu pe oameni în două săptămâni. Îmi văd de echipă, de treaba mea… Eu muncesc, fiindcă sunt destule lucruri de pus la punct. Important este că patronul este de partea mea.

O victorie contra unei rivale la titlu ar putea îmbunătăţi relaţiile cu suporterii?
Nu ştiu dacă aceasta este soluţia. Am fost contestat şi după „episodul Crowne Plaza“, deşi nu antrenasem încă Dinamo. Am avut o problemă cu antrenorul de-atunci al Rapidului (n.r. – Răzvan Lucescu). Suporterii Rapidului nu m-au iubit niciodată şi nu cred că mă vor iubi vreodată!

Vă spune ceva etapa a 15-a?
Nu-mi spune nimic.

Atunci e programat derby-ul Dinamo – Rapid.
Mai este până atunci. O iau pas cu pas. Nu mă gândesc la ce-o să fie peste patru etape. Runda viitoare joc împotriva CFR-ului.

Aveţi de luat o revanşă faţă de Andone?
Nu am de luat nicio revanşă. Ando e prietenul meu. N-am treabă cu el. Se înfruntă Rapid şi CFR, nu două persoane.

„Nu voi renunţa!“


Cât de gravă e accidentarea lui Lazăr?
La el este vorba de o recidivă. Este a treia oară când se loveşte în acel loc. Mă tem să nu fie nevoie de operaţie şi să nu lipsească mai mult timp. Sper să-l recuperez pe Ştefan Grigorie. Eu am vrut să lucrez cu Fane şi la Dinamo, dar ei (n.r. – Grigorie şi Alexa) au fost luaţi de la echipă (n.r. – la ordinul lui Gigi Neţoiu).

Rapid este neînvinsă în Liga I…
Eu sunt mulţumit de echipă. Sunt convins că putem juca şi mai bine. Avem potenţial. Rapid are un lot bun. Multă lume se temea că n-o să jucăm bine după venirea mea, fiindcă voi schimba sistemul de joc… Uite că n-a fost aşa. Am jucători profesionişti.

Veţi renunţa din cauza conflictului cu fanii?
Nu. Nu voi renunţa! Am renunţat o dată, după episodul de la Crowne Plaza. Ştiu eu de ce am venit la Rapid!

De ce?
Ca să iau titlul!

LIGA I

Poli Iaşi – Rapid . . . . . . . . . . . . . . . . . .0-2

Marcatori:
Săpunaru (26), Buga (51)

POLI:
Brăneţ 7 – Buta 4 (46, Pălimaru 4), Onuţ 4, Kalai 4, L. Munteanu 4 – Sfârlea 5, Naidin 5, Mijin 6, Paruolo 5 (46, Miclea 5) – Bakovici 4, Bâlbă 5 (83, Cernoch).
Antrenor: Ionuţ Popa

RAPID:
D. Coman 6 – Săpunaru 7, Maftei 6, M. Constantin 5, Bozovici 6 – E. Dică 6, C. Lazăr 6 (24, N. Grigore 6), Măldărăşanu 6 (69, Herea 6), Cesinha 7 – Buga 7, Burdujan 5 (85, R. Stancu).
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion:
„Emil Alexandrescu“; Spectatori: 7.000; Arbitri:
I. Ivan 6 – A. Oniţa 7, S. Stoianof 7