„Fac de fiecare dată precizarea că este întâlnirea noastră obişnuită, pentru că am remarcat o televiziune care de fiecare dată spune că e o şedinţă extraordinară a Guvernului. Vreau să vă spun că este una ordinară, obişnuită. Avem şedinţă săptămânală. E adevărat, uneori avem nevoie de şedinţe de mai multe ori pe săptămână. Vreau să vă anunţ, însă, că şi săptămâna viitoare va fi şedinţă, şi peste două săptămâni, pe 23 august, avem rectificarea bugetară”, a menţionat Ponta.

În data de 4 iulie, ordonatorii principali de credite au solicitat, în şedinţa de Guvern, credite suplimentare de 3,3 ori mai mari decât suplimentarea propusă de Ministerul Finanţelor Publice la rectificarea bugetară, însă MFP le-a cerut să-şi reanalizeze pretenţiile, în condiţiile restrângerilor bugetare.

Guvernul a discutat, la acea dată, un memorandum privind rectificarea bugetară pe anul 2012, iar ministerele au cerut credite suplimentare de 11,47 miliarde de lei, de 3,3 ori mai mult decât suplimentarea propusă de MFP.

În această situaţie, MFP a propus ca ordonatorii principali de credite să reanalizeze solicitările de suplimentare a cheltuielilor, având „în vedere constrângerile menţionate existente la nivelul bugetului general consolidat”.