„Recruţii” liberali se revoltă împotriva lui Oprea

„Recruţii” liberali se revoltă împotriva lui Oprea

Abia lansat la apă, partidul lui Gabriel Oprea se confruntă cu primele refuzuri.

Zece parlamentari proveniţi din PNL nu vor să se înscrie în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Motivul: nu au primit funcţiile aşteptate. Cu toate că jumătate dintre par lamentarii independenţi provin din PNL, de unde au fost racolaţi de foştii lor colegii, liberalii nu au primit nici unul din cele 4 posturi importate – cele 3 de preşedinte (plin, executiv şi de onoare) şi unul de secretar general.

„17 din cei 31 de parlamentari independenţi au fost aduşi de noi de la PNL şi am fi avut dreptul la două din cele 4 funcţii importante, nu doar dintre posturile de vicepreşedinţi”, ne-a declarat unul dintre foştii membri PNL. Mai mult, foştii liberali susţin că au fost deranjaţi şi de faptul că Gabriel Oprea a împărţit posturile de conducere fără a le cere punctul de vedere şi fără a exista un vot. „Nu numai că n-am primit nicio funcţie, dar decizia nici nu a fost discutată cu noi, ne-a fost trimisă în plic”, au afirmat sursele citate.

Câmpanu: nu vrem să intrăm într-un partid de stânga

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful grupului mixt din Senat, Liviu Câmpanu, ne-a confirmat ieri existenţa unor nemulţumiri, dar susţine că motivaţiile ar fi diferite de cele care circulă neoficial. Câmpanu ne-a declarat că nu se va înscrie în partidul condus de Gabriel Oprea şi susţine că gestul său va fi urmat de alţi 8-9 colegi proveniţi din PNL.

„Eu am rămas parlamentar independent, nu am depus nicio adeziune la partidul condus de Gabriel Oprea, nu mă număr printre membrii fondatori, nu intenţionez să mă înscriu în acest partid. În aceeaşi situaţie sunt 8-9 parlamentari proveniţi din PNL, dar mâine vom avea o şedinţă în care vom decide strategia noastră”, spune Câmpanu. Motivul oficial al „divorţului” de noua formaţiune este acela că parlamentarii proveniţi din PNL nu ar putea să accepte programul de stânga al UNPR, în special anumite elemente concrete, ca de pildă eliminarea cotei unice.

Totuşi, Câmpanu susţine că nici el, nici colegii săi nu doresc afilierea la PDL, ci vor să îşi păstreze, deocamdată, statutul de independenţi. Potrivit lui Câmpanu, singurul element comun cu „gruparea Oprea” va fi, de acum încolo, apartenenţa la grupurile independenţilor din cele două Camere parlamentare. Însă acest fapt ar fi doar de natură tehnică - ţine doar de limitările pe care regulamentele le pun pentru constituirea grupurilor parlamentare de către independenţi.