La Costineşti sunt aproape 25.000 de turişti, iar la Neptun peste 20.000. Hotelierii spun că este posibil ca în acest weekend să se înregistreze recordul din această vară şi nu este exclus că numărul turiştilor să ajungă la peste 150.000.
Drumurile spre litoral au fost luate cu asalt încă de azi-dimineaţă. La ora 6.00, turiştii care au plecat cu noaptea în cap spre mare formaseră cozi de sute de metri la staţiile de taxare de la Feteşti, de pe Autostrada Soarelui.
La „pâlnia“ care se formează la ieşirea de pe A2 spre DN 22C Cernavodă – Constanţa, precum şi la sensul giratoriu din afara municipiului Medgidia, autoturismele au circulat bară la bară cu cel mult 5 km/oră fiind dirijate de poliţiştii de la Rutieră.

Circulaţie deviată

Pentru descongestionarea traficului, circulaţia a fost deviată, timp de o oră, pe la Drajna spre DN 2A Hârşova –Constanţa. Spre prânz, traficul a revenit la normal urmând să crească din nou spre seară.
Poliţia rutieră recomandă turiştilor să folosească şi variantele altrenative care duc spre mare: DN 2A Urziceni – Hârşova – Constanţa sau DN3 Călăraşi – Ostrov – Constanţa.
Din cauza căldurii, trenurile spre litoral au întârzieri de cel puţin 90 de minute. Deşi la Constanţa sunt 32 grade Celsius, iar la Mangalia au fost înregistrate temperaturi de 35-36 grade Celsius, cele mai ridicate din acest sezon estival, plajele de pe litoral sunt pline până la refuz.

Nivel crescut de radiaţii

În Mamaia, primul rând de şezlonguri a fost amplasat deja în apă, unde briza mării oferă condiţii ideale de plajă. 
Majoritatea turiştilor, tineri, vârstnici sau părinţi cu copii mici, ignoră total avertismentele meterologilor care anunţă că nivelul radiaţiilor ultraviolete de pe litoral a atins cotele cele mai înalte.
Fiecare susţine că se protejează îndeajuns de razele solare, cu umbrela, o şapcă sau o pălărie, cu ochelari de soare, creme, cât mai multe lichide şi băi cât mai dese în valurile mării.