Evenimentul Zilei > Monden > Record. A cântat 50 de ore, neîntrerupt, melodiile lui Elvis Presley
Record. A cântat 50 de ore, neîntrerupt, melodiile lui Elvis Presley

Record. A cântat 50 de ore, neîntrerupt, melodiile lui Elvis Presley

Un imitator norvegian al lui Elvis Presley a reuşit, sâmbătă dimineaţă, la Oslo, să doboare un record mondial după ce a interpretat melodii ale „Regelui Rock 'n' Roll” timp de peste 50 de ore, în cadrul unui maraton muzical transmis în direct pe internet.

Kjell Henning Bjornestad a zdrobit cu o diferenţă de peste şapte ore recordul omologat anterior de Guinness World Records. Acesta a fost deţinut timp de 16 ani de un german, Thomas „Curtis” Gäthje.

„N-o mai fac niciodată”, a declarat sosia starului american pentru postul norvegian de televiziune NRK la încheierea spectacolului său, sâmbătă, în jurul orei 10:50 (8:50 GMT). El a început să cânte joi dimineaţă, la ora locală 8:00, într-un bar din centrul Oslo, în ţinută completă Elvis.

Potrivit managerului său, artistul a fost sfătuit să nu abuzeze de cafea pentru a reuşi să reziste, mai ales în timpul celor două nopţi scurse. Smoothie-urile, fructele şi batoanele energizante l-au ajutat să meargă mai departe şi să-şi menţină vocea, puţin răguşită însă în ultimele ore.

Bjornestad, în vârstă de 52 de ani, a intrat deja în atenţia media internaţionale după ce a doborât recordul de două ori, ultima dată în 2003 – cu un maraton muzical de 26 de ore.

Artistul a lansat un apel pentru donaţii pe site-ul web al evenimentului, suma fiind destinată parţial construcţiei unor unităţi sanitare în Birmania.