Evenimentul Zilei > Actualitate > Reclamele din centrul Capitalei ar putea dispărea
Reclamele din centrul Capitalei ar putea dispărea

Reclamele din centrul Capitalei ar putea dispărea

PROIECT. Autorităţile bucureştene nu mai vor reclame pe faţadele imobilelor din Centrul Istoric, pe marile bulevarde şi pe stradă.

Municipalitatea vrea panouri publicitare numai pe acoperişurile clădirilor de pe marile artere şi din Centrul Istoric. 
„În perimetrul Piaţa Universităţii, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul  Gheorghe Magheru, Piaţa Romană, bulevardul Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, Brdul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, bulevardul Mareşal Constantin Prezan, Piaţa Arcul de Triumf şi Şos. Kiseleff este interzisă amplasarea oricărei forme de publicitate pe faţedele imobilelor”, se precizează în Proiectul care va fi analizat şi supus la vot de consilierii generali miercuri în cadrul Şedinţei Consiliului General al Capitalei.
Mai mult, aleşii generali vor să interzică amplasarea reclamelor publicitare pe imobilele sediilor autorităţilor publice, cu excepţia afişajelor care anunţă activitatea ce se desfăşoară în interiorul sediilor. Acestea prevederi ar urma să fie aplicate dacă aleşii generali vor vota miercuri Proiectul de hotărâre de consiliu privind „Regulamentului local pentru autorizarea, construirea şi amplasarea firmelor şi reclamelor publicitare”.
Licitaţie pentru spaţiile publicitare
Proeiectul mai prevede că amplasarea mijloacelor de publicitate pe domeniul public sau privat al Capitalei se face prin organizarea de licitaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti, şi nu de către primăriile de sector, cele care autorizează în prezent amplasarea publicităţii.
„Se interzice amplasarea reclamelor publicitare pe gardurile şi în interiorul cimitirelor şi lăcaşelor de cult, a parcurilor şi grădinilor publice”, se mai precizează în Regulament. Nici dimensiunea reclamelor şi înălţimea  nu vor mai putea fi alese de fiecare firmă de publicitate. Toate acestea vor fi strict reglementate, dacă aleşii generali vor vota actul miercuri.
CITIŢI ŞI:

  • Case-monument, "dezbrăcate" de reclame
  • Reclamele de pe blocuri, ilegale
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: