Reclamă low cost cu Sarkozy şi Bruni

Reclamă low cost cu Sarkozy şi Bruni

Preşedinţia franceză a calificat ieri drept „inacceptabilă“ o campanie de promovare a companiei aeriene low cost Ryanair, care a utilizat fără un acord prealabil imaginea cuplului Nicolas Sarkozy- Carla Bruni.

 În fotografia publicată ieri de „Le Parisien“, cei doi sunt surprinşi zâmbind, iar Bruni se gândeşte că, mulţumită ofertei Ryanair, „toată familia poate veni la nuntă“. Reacţia administraţiei prezidenţiale a fost promptă. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, David Martinon, a declarat că se studiază posibilitatea de a da în judecată compania aeriană irlandeză. De partea cealaltă, reprezentantul Ryanair, Matthieu Glasson, şi-a prezentat scuzele, subliniind totuşi că imaginea folosită este una pozitivă.   Reclama scoate în evidenţă imensul interes mediatic creat în jurul relaţiei Sarkozy- Bruni, accentuat după ce preşedintele francez a sugerat că are intenţia să se căsătorească cu fostul top-model italian. Ryanair nu este la prima campanie de acest gen.

Compania a mai folosit imaginea fostului premier britanic Tony Blair şi a cancelarului german Angela Merkel, fără să primească plângeri. Proteste au venit însă de la Varşovia, în momentul în care compania irlandeză a folosit într-o promoţie o fotografie care sugera o legătură sentimentală între premierul polonez Jaroslaw Kaczynski şi deputata Jolanta Szczypinska.

Ne puteți urmări și pe Google News