Zeci de tineri au fost prezenţi, ieri, la „Zilele Carierei, organizate la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. În cadrul evenimentului au fost scoase la concurs posturile de cameriste, îngrijitori clădiri, recepţionere, agenţi rezervări, ospătari, barmani, hostesses, agenţi de securitate, bucătari şi bagajişti.

Pentru a obţine unul dintre locurile de muncă disponibile trebuie să-ţi doreş ti să faci carieră în industria hotelieră şi, mai ales, să-ţi placă să lucrezi cu oamenii. De asemenea, cunoaşterea limbii engleze este necesară pentru majoritatea poziţiilor. Reprezentanţii hotelului spun că-şi doresc oameni care vor să lucreze la Marriott şi care nu vin la interviul de angajare doar pentru că au nevoie de un job.
 
„M-au impresionat două persoane care au venit aici cu o jumătate de oră înainte de deschiderea evenimentului. Mi-au spus că au aflat de «Zilele Carierei » de acum o săptămână şi, astăzi, s-au trezit de la ora 6.00, povesteşte Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Cel mai dorit job


Foarte mulţi tineri, aflaţi la început de carieră, s-au arătat extrem de interesaţi de poziţia de recepţioner. „Îmi doresc o carieră în domeniul hotelier. De aceea, mi-am depus CV-ul pentru poziţia de recepţioneră. Consider că succesul nu se poate face peste noapte şi că nu poţi să candidezi pentru un post de manager dacă nu ai experienţa necesară. Dacă obţin jobul, o să-mi fac cât mai bine treaba ca să dovedesc angajatorilor că merit să mă aflu pe lista celor care vor fi promovaţi“, spune Laura T, studentă în anul II la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice.

Tinerii care nu pot să ajungă la eveniment (se încheie astăzi, la ora 18.00), dar vor să candideze pentru unul dintre locurile de muncă scoase la concurs pot trimite CV la cariere @marriotthotels.com sau prin poştă la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Calea 13 Septembrie, nr. 90, sector 5, Bucureşti, în atenţia Departamentului de resurse umane, ori prin fax la 021.403.19.91.

SPERANŢĂ

Leafă de 300 de euro

Daniela Elena Gheorghe (21 de ani, din Bucureşti) îşi doreşte foarte mult să lucreze în domeniul hotelier. De aceea şi-a depus CV-ul pentru postul de ospătăriţă şi pentru cel de cameristă: „Dacă obţin jobul, sper să primesc o leafă de 300 de euro“.

DORINŢĂ

 Minimum 400 de euro

Georgiana Dana Coşoi (23 de ani, din Giurgiu) vrea să obţină un post de cameristă: „Am lucrat patru ani pe această poziţie şi, ţinând cont că nu sunt din Bucureşti şi că trebuie să plătesc chirie, îmi doresc un salariu de minimum 400 de euro“.