Evenimentul Zilei > Monden > Rebelul Pittiș a picat examenul la Teatru
Rebelul Pittiș a picat examenul la Teatru

Rebelul Pittiș a picat examenul la Teatru

Florian Pittiș a fost un rebel în epoca comunismului, dar după 1990 a muncit enorm, ca actor și regizor de teatru, televiziune și radio, ca interpret de muzică folk. Ne-a părăsit discret, în 2007, la 63 de ani, răpus de un cancer de prostată.

Florian Pittiș ar fi împlinit 77 de ani, pe 4 octombrie. Florian Pittiș ne-a părăsit discret, la 5 august 2007, la 63 de ani. A impus medicilor să nu dezvăluie amănunte despre starea sănătății sale. Boala care l-a doborât, un cancer de prostată, era diagnosticată de peste un an, iar Florian Pittiș a urmat toate tratamentele prescrise.

Florian Pittiș a fost un rebel în epoca comunismului, dar după 1990 a muncit enorm, ca actor și regizor de teatru, televiziune și radio, ca interpret de muzică folk.

În 2007, la 63 de ani a fost grav bolnav, iar el a impus medicilor să nu dezvăluie amănunte despre starea sănătății sale. Boala care l-a doborât, cancer de prostată, era diagnosticată de peste un an, iar Florian Pittiș a urmat toate tratamentele prescrise.

În anii comunismului, a avut mult de tras din cauza curajoaselor lui spectacole despre muzica tănără, iar spectacolele în care apărea erau adesea interzise. Avusese de suferit şi din cauza nonconformismului lui. ”Nu contează cât de lung am părul/ Important e cât de mult gândesc”, a câmta Florian Pittiș, deviza de viață a lui Moțu Pittiș.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.