Evenimentul Zilei > Social > Reacția statului în cazul fetei de 13 ani, imobilizată în scaun cu rotile și abuzată sexual
Reacția statului în cazul fetei de 13 ani, imobilizată în scaun cu rotile și abuzată sexual

Reacția statului în cazul fetei de 13 ani, imobilizată în scaun cu rotile și abuzată sexual

Cazul dramatic al unei fetițe din Târgoviște, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani și care ar fi fost abuzată sexual de către concubinul mamei sale a revoltat autoritățile. Avocatul poprului s-a autosesizat și vrea să-i facă dreptate fetei.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă la Centrul Rezidențial de asistență și integrare/reintegrare pentru persoanele fără adăpost Sfânta Maria din Târgoviște, în cazul unei fetițe, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap.

Potrivit informațiilor difuzate în media, minora, împreună cu mama sa, concubinul acesteia și cei 5 frați (cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani) erau cazați din luna noiembrie 2017 în Centrul de Servicii Sociale ”Sfânta Maria”, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Târgoviște. Fetița de 13 ani care a devenit mamă suferă de parapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei intervenții chirurgicale la picior, în data de 02 august 2018, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile. Sarcina i-a fost descoperită pe 15 ianuarie 2019, în urma unui control medical după ce mama acesteia s-a plâns că era prea grasă și nu o mai poate ridica în brațe.

Angajații Direcţiei de Asistenţă Socială Târgoviște au sesizat Poliția, iar copila a declarat că a întreținut relații sexuale cu o rudă a concubinului mamei. După ce a născut, fețița a spus că tatăl copilului este concubinul mamei sale, care ar fi agresat-o sexual încă de la vârsta de 12 ani (…)