Evenimentul Zilei > Politica > Reacția oficială a PSD: „Grindeanu și Ponta, tentativă ILEGALĂ ȘI NECONSTITUȚIONALĂ de a prelua puterea executivă”
Reacția oficială a PSD: „Grindeanu și Ponta, tentativă ILEGALĂ ȘI NECONSTITUȚIONALĂ de a prelua puterea executivă”

Reacția oficială a PSD: „Grindeanu și Ponta, tentativă ILEGALĂ ȘI NECONSTITUȚIONALĂ de a prelua puterea executivă”

PSD condamnă categoric tentativa celor doi foști membri ai partidului de a prelua puterea executivă în România, catalogând-o ca fiind ilegală și neconstituțională, potrivit unui comunicat oficial al formațiunii politice.

PSD condamnă categoric tentativa ilegală şi neconstituţională a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român.În toate aceste acţiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice şi constituţionale”, se arată în comunicatul de presă al PSD, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: SCENARIUL EXPLOZIV al lui Băsescu despre VIITORUL ROL AL PSD. Se rescrie politica din România

Liderii partidului transmit că nici Victor Ponta şi nici Sorin Grindeanu nu au mandat din partea formaţiunii pentru acţiunile din ultimele zile.

”Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acţiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Noul Secretar General al Guvernului, Victor Ponta, a susținut în această seară o conferință de presă în care a anunțat că miniștrii demisionari sunt obligați să vină la muncă, altfel riscând să răspundă penal și civil. Fostul premier a anunțat că va ocupa funcția de secretar general doar temporar, până la stabilizarea situației. 

Citește și: Gușă îl atacă DUR pe Dragnea, după numirea lui Ponta: „Grindeanu reprezintă ţara, Dragnea-trei judeţe”