Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacția lui Dacian Cioloș, după ce Marian Drăgulescu a amenințat că va protesta în fața Guvernului: „Este regretabilă atitudinea asta revendicativă”
Reacția lui Dacian Cioloș, după ce Marian Drăgulescu a amenințat că va protesta în fața Guvernului: „Este regretabilă atitudinea asta revendicativă”

Reacția lui Dacian Cioloș, după ce Marian Drăgulescu a amenințat că va protesta în fața Guvernului: „Este regretabilă atitudinea asta revendicativă”

Dacian Cioloș, premierul României, a reacționat prin vocea lui Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după scandalul primelor acordate handbalistelor.

Mai mulți sportivi români și-au exprimat nemulțumirea față de primele încasate de naționala feminină de handbal, ocupanta locului al 3-lea la Campionatul Mondial din Danemarca. „Tricolorele” au fost răsplătite cu bonusuri mărite de la 7.500 de eur, la 11.000 de euro, iar plusul acordat de premierul Dacian Cioloș a stârnit nemulțumiri. Cel mai vocal dintre contestatari a fost Marian Drăgulescu, care a amenințat că va protesta în fața Guvernului. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a reacționat, într-o intervenție la Dolce Sport și a spus că atitudinea gimnastului a fost deplasată.

„A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipă, România suferă sporturile de echipă. La individual, acei medaliaţi iau premii şi de la cluburi, la handbal nu este aşa. Este regretabilă atitudinea asta revendicativă a domnului Drăgulescu, pe care îl respectăm, dar discursul său a degenerat. Nu vom reveni şi nu va exista o altă majorare sau altă premiere, este un subiect închis, tehnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsă de solidaritate deplasată din partea domnului Drăgulescu, eu pot să vă asigur că pe viitor vom căuta soluţii pentru mărirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate", a spus Dan Suciu la Dolce Sport.