Evenimentul Zilei > Actualitate > Reabilitarea termică, îngheţată de criză
Reabilitarea termică, îngheţată de criză

Reabilitarea termică, îngheţată de criză

Început cu mare tam-tam anul trecut, programul de reabilitare gratuită a 200 de blocuri din Ploieşti a fost îngheţat din cauza lipsei surselor de finanţare.

Anul trecut, Primăria Ploieşti a organizat o tragere la sorţi pentru desemnarea a 200 de blocuri, care urmau să beneficieze de reabilitare termică gratuită. Până acum au fost reabilitate doar 15 imobile, lucrările fiind îngheţate din cauza lipsei de finanţare de la bugetul de stat.
„Există bani în bugetul local astfel încât să începem să lucrăm oricând pe reabilitare, dar aşteptăm banii de la guvern”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.
Termenul de finalizare, 2011
Marea reabilitare de la Ploieşti, evaluată la un million de euro, ar trebui încheiată în 2011. Totuşi, până când Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va aloca banii necesari pentru continuarea programului, asociaţiile de proprietari trebuie să mai aştepte.
„Credeam că scutim vreo 4.000 de lei de apartament, însă ne-am cam înşelat. Am sunat de mai multe ori la primărie să întrebăm când vin muncitorii să se apuce de treabă şi ni s-a spus că deocamdată nu sunt bani”, spune Dan Pavel, administratorul unui bloc din cartierul Nord, aflat pe lista imobilelor propuse pentru reabilitare.
Potrivit unei hotărâri de consiliu local, cota de 20% pentru lucrările de termoizolaţie, ce revenea asociaţiilor de proprietari, este suportată de la bugetul local.
„Practic, oamenii nu vor plăti niciun leu, devizul lucrărilor urmând să fie împărţit în mod egal de la bugetul local şi cel de stat”, a anunţat la demararea programului primarul Volosevici.
În Ploieşti sunt 1.700 de blocuri, construite înainte de 1989, care au nevoie de reabilitare termică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News