Liga Europa: Slask - Rapid 1-3

Liga Europa: Slask - Rapid 1-3

Rapid a învins în Polonia, 3-1 cu Slask Wroclaw, şi e practic calificată în grupele Europa League.

Rapid a făcut un meci foarte bun în Polonia, trupa lui Răzvan Lucescu dând, pe alocuri, o adevărată lecţie de fotbal modern.

Victoria cu 3-1 îi asigură calificarea în grupele Europa League, returul din România fiind doar o formalitate pentru Rapid. Slask Wroclaw - Rapid 1-3 Marcatori: Mila (16) / N. Grigore (24). Roman (43), Apostol (79)

Slask Wroclaw: Kelemen - Celeban, Pietrasiak, Wasiluk, Socha - Sobota, Mila, Dudek - Cetnarski, Rok Elsner, Diaz Rezerve: Zukowski, Madej, Gancarczyk, Pawelec, Voskamp, Sztylka, Cwielong

Ne puteți urmări și pe Google News

Rapid: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Bozovic - Grigore, Alexa, Herea - Roman, Cassio, Surdu Rezerve: Straton, Ezequias, Pancu, Grigorie, Sburlea, Glauber Berti, Iulian Apostol

LIVE TEXT a început meciul min. 4: ocazie uriaşă a gazdelor: Diaz a scăpat singur, dar a ratat şutul min 7: Herea, excelent angajat în careul advers, nu se descurcă min 16: GOL Slask Wroclaw: Mila, din lovitură liberă de la mare distanţă min. 24: GOL RAPID: N. Grigore, cu un şut superb de la distanţă min. 34: GOL RAPID: fază senzaţională creată de Surdu şi Bozovici pe stânga, ultimul a centrat, iar Roman a reluat spectaculos sub bară min. 35: cartonaş galben: M. Antonio PAUZĂ min. 46: schimbări la Slask: Voskamp la Cetnarski; Sobota la Madej min. 57: schimbare la Rapid: Apostol, iese Grigore min. 63: Alexa ratează, după o fază fixă a rapidiştilor min. 65: gazdele forţează egalarea min. 70: ocazie mare Burcă, după un corner min. 71: Coman intervien foarte bine la o centrare în faţa porţii rapidiste min. 76: schimbare la Rapid: Pancu, iese Cassio min. 77:Surdu ratează o ocazie mare min. 79: GOL RAPID: Apostol înscrie din unghi după o sarabandă de ocazii la poarta gazdelor min. 81: Coma iese excelent şi culege un balon min. 84: Roman ratează, după o centrare excelentă a lui Rui Duarte min. 85: schimbare la Rapid: Grigore, iese Surdu min. 90: ocazie la poarta lui Coman min. 90+2: ocazie pentru Roman min. 90+3: ratează şi gazdele min. 90+4: Slask Wroclaw forţează; Rui Duarte are o intervenţie salutară FINAL

Răzvan Lucescu: "Nu poţi spune niciodată că eşti favorit" Mugur Băilăşteanu Antrenorul echipei de lângă Podul Grant a observat că antrenorul celor de la Slask Wroclaw schimbă primul "11" de la un meci la altul. Echipa de fotbal Rapid va scoate diseară iarăşi capul în Europa, după ce, în ultimele două sezoane, a lipsit din întrecerile continentale.

Gruparea de lângă podul Grant va juca astăzi, în deplasare, cu formaţia poloneză Slask Wroclaw, în prima manşă din play-off-ul Ligii Europa.

Partida va începe la ora 21.00 şi va fi transmisă în direct de postul TVR 1. Returul va avea loc joia viitoare, pe arena "Dan Păltinişanu" din Timişoara.

"Jucătorii noştri nu au o prea mare experienţă europeană"

Calculele hârtiei îi indică pe rapidişti drept favoriţi la calificarea în grupele Ligii Europa. Deşi a terminat ediţia trecută de campionat pe poziţia secundă, Slask Wroclaw nu se numără printre "granzii" fotbalului polonez. În această vară, adversara giuleştenilor a ajuns în cupele europene după o pauză de 24 de ani.

Răzvan Lucescu, antrenorul formaţiei de lângă şine, se arată însă precaut, susţinând că nici elevii săi nu au o cine ştie ce experienţă europeană. "Chiar dacă gruparea din Wroclaw n-a mai jucat de mai bine de 20 de ani în cupele europene, nu putem spune că suntem favoriţi la calificare. La urma urmei, nici Rapid n-a participat în ultimele două sezoane ale competiţiilor continentale, aşa că, poate cu excepţia portarului Dani Coman, nici jucătorii noştri nu au o prea mare experienţă europeană. În plus, nu poţi spune niciodată că eşti favorit înaintea unei duble confruntări în cupele europene. Aceste jocuri sunt diferite de cele din campionat, pentru că aici orice greşeală contează", spunea Lucescu junior, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru EVZ.

"Au operat cel puţin trei sau patru schimbări în echipă"

Răzvan Lucescu i-a urmărit pe cei de la Slask Wroclaw atât "pe viu", într-un meci din campionat câştigat de adversarii Rapidului cu 4-0 în faţa celor de la LKS Lodz, dar şi pe DVD-uri.

"Principalul" formaţiei giuleştene ne-a mărturisit că n-a putut să evidenţieze un jucător anume, deoarece tehnicienii de la Slask au operat de la un meci la altul mai multe modificări în primul "11".

"Cei de la Slask n-au o formulă stabilă, la fiecare meci au operat cel puţin trei sau patru modificări în echipă. E o formaţie masivă, cu un spirit bun de luptă care joacă în forţă. Slask poate deveni foarte periculoasă dacă duce mingea spre jucătorii din spatele vârfului. Suferă însă la construcţie, poate fi pusă în dificultate printr-un presing agresiv", a precizat Răzvan Lucescu. "Cei de la Slask n-au o formulă stabilă, la fiecare meci au operat cel puţin trei sau patru modificări în echipă. E o formaţie masivă.“ RĂZVAN LUCESCU, antrenorul echipei Rapid

OPINIE

"E mai bun ca antrenor la club"

Calificarea în grupele Ligii Europa reprezintă primul dintre cele trei obiective pe care Răzvan Lucescu le-a impus în momentul în care a venit ca antrenor la Rapid.

Pe lângă asta, tehnicianul "vişiniilor" mai vizează în actualul sezon atât câştigarea campionatului, cât şi a Cupei României. "Ştiu că poate am pus presiune, dar eu nu-mi pot propune să mă zbat în mediocritate", ne-a explicat recent Lucescu junior.

Necula Răducanu, fostul mare portar al Rapidului, are încredere că fiul lui Mircea Lucescu va reuşi ceea ce şi-a propus. "Răzvan Lucescu este foarte ambiţios şi cred că va face treabă bună la Rapid. El este mai bun ca antrenor la o formaţie de club decât la echipa naţională. Îi place să fie zi de zi în iarbă, să lucreze mereu cu jucătorii", a declarat Rică Răducanu pentru EVZ.

Slask Wroclaw, echipa cu care Rapid se luptă pentru accederea în Liga Europa, a debutat cu dreptul în campionatul Poloniei. Adversara "vişiniilor" a înregistrat, în cele trei etape din noul sezon, două victorii şi un rezultat de egalitate şi, cu 7 puncte acumulate, ocupă poziţia secundă în clasament, după Lech Poznan. 20 de meciuri a jucat în Europa Daniel Coman, considerat de Lucescu jr. unul dintre puţinii jucători cu experienţă