Evenimentul Zilei > Actualitate > Răzvan Lucescu: „Mutu nu e matur”
Răzvan Lucescu: „Mutu nu e matur”

Răzvan Lucescu: „Mutu nu e matur”

Invitat la emisiunea "Naşul", de la postul B1 TV, selecţionerul Răzvan Lucescu a făcut o scurtă radiografie a echipei naţionale de fotbal a României. Răzvan Lucescu a atins şi subiectul "Mutu", unul foarte delicat în ultima perioadă.

Răzvan Lucescu a apărut în faţa naţiunii la "Naşul" Radu Moraru, la B1 TV, după cele două egaluri din debutul preliminariilor pentru Campionatul European de fotbal din 2012, cu Albania, 1-1, şi Belarus, 0-0.
Lucescu nu a ocolit subiectul "Mutu" şi a vorbit despre situaţia fostului lider al naţionalei, aflat în prezent în stare de suspendare după ce, în primăvară, a fost prins dopat cu sibutramină.
"Mutu e suspendat, nu era cazul să vorbim despre el"
Replica lui Răzvan Lucescu a venit şi în urma unor declaraţii pe care le-ar fi dat în ultima vreme Mutu şi prin care jucătorul Fiorentinei îşi manifesta dorinţa de a reveni la echipa naţională.
"Adrian Mutu dacă ar fi învăţat ceva din tot ceea ce i s-a întîmplat în viaţă, ar fi spus: Oameni buni, eu sînt suspendat, mă pregătesc, iar când îmi va expira suspendarea şi voi începe să joc la club, mă gîndesc să revin şi la echipa naţională. Dacă ar fi spus asta, Mutu ar fi dat dovadă de maturitate. Mutu e suspendat, nu era cazul să vorbim despre el", a spus Răzvan Lucescu la "Naşul", pe B1 TV.
"Marica e precipitat din dorinţa de a marca"

Selecţionerul a vorbit şi despre Ciprian Marica, atacantul de la VfB Stuttgart, cel care are în ultima vreme un randament scăzut la echipa naţională.
"Marica are calităţi. El ar putea da mai mult pentru el. E foarte ambiţios, dar vrea însă prea mult şi din cauza asta apar astfel de situaţii de criză. Marica ajunge des în poziţie de a finaliza, dar e precipitat din dorinţa de a marca", a spus Lucescu la B1 TV.

Lucescu i-a luat apărarea lui George Florescu, cel din cauza căruia selecţionerul a fost foarte criticat de "oamenii de fotbal".
"E greşeala mea că Florescu a jucat cu numărul 10"
Chemat de Răzvan la naţională, Florescu a purtat până acum tricoul cu numărul 10, pe care îl purtase Mutu, spre disperarea fraţilor Becali, impresarii piteşteanului.
"E greşeala mea, în totalitate, că Florescu a jucat cu numărul 10 în meciurile cu Albania şi cu Belarus. Dat viitoare o să i-l dau lui Tamaş sau altui jucător, pentru a nu mai exista discuţii.
Înainte să-l criticăm pe Florescu, trebuie să vedem dacă avem ce pune în loc. Adrian Cristea nu are legătură cu postul de mijlocaş central", a mai spus Răzvan Lucescu la emisiunea lui Radu Moraru de la B1 TV.
Totodată, tehnicianul a promis că va demisiona dacă naţionala nu se va califica la Euro 2012.

Victor Becali: "Mă uimeşte că selecţionerul nu e în temă cu declaraţiile"


Mugur Băileşteanu

În replică, Victor Becali, impresarul lui Adrian Mutu, l-a luat peste picior pe Răzvan Lucescu. "Mă uimeşte că selecţionerul nu este în temă cu declaraţiile pe care le-a făcut Adi Mutu. Mă rog, probabil că era prea preocupat de meciurile cu Albania şi Belarus şi nu a citit cum trebuie declaraţia lui Adi… Mutu a zis că îi e dor de naţionala României şi că va veni necondiţionat în cazul în care va fi convocat după ce va reveni pe teren. Aşa că selecţionerul este contrazis chiar de declaraţia jucătorului", a declarat procuratorul astăzi, pentru EVZ.

Victor Becali l-a taxat pe Răzvan Lucescu şi în problema numărului 10 de la naţionala României.

"Probabil că ne ia la mişto, dacă spune că îi va da tricoul cu numărul 10 lui Tamaş. Problema nu constă în numele fotbalistului care ar trebui să poarte acest tricou, ci a calităţilor pe care acesta ar trebui să le aibă. Eu nu sunt altceva decât unul dintre milioanele de suporteri ai echipei naţionale, dar faţă de alţi fani, care poate că suferă mai mult decât mine, am posibilitatea de a-mi exprima public opiniile. E problema lui Răzvan Lucescu şi a federaţiei dacă va pleca de la naţională în cazul ratării calificării", ne-a mai spus agentul.

"Mă uimeşte că selecţionerul nu este în temă cu declaraţiile pe care le-a făcut Adi Mutu. Răzvan Lucescu e contrazis chiar de vorbele jucătorului."
VICTOR BECALI, agentul lui Adrian Mutu

9 luni
a stat pe margine atacantul Adrian Mutu, după ce a fost depistat pozitiv, în ianuarie, cu sibutramină. Suspendarea "Briliantului" expiră pe 29 octombrie

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: