Evenimentul Zilei > International > Războiul pe internet, posibil în 2 ani
Războiul pe internet, posibil în 2 ani

Războiul pe internet, posibil în 2 ani

Organizarea invaziei informatice în Statelor Unite este posibilă în doi ani, contra unei sume de 100 de milioane de dolari, potrivit unui specialist american în spionaj informatic, relatează AFP.

Cercetător la Security Evaluators, Charlie Miller, care a muncit timp de cinci ani la NSA (Agenţia de securitate naţională americană), şi-a prezentat lucrările în timpul conferinţei despre ameninţările piraţilor informatici ce s-a ţinut ieri la Las Vegas.
"Am făcut ca şi cum Coreea de Nord mi-ar fi cerut să orchestrez un atac cibernetic împotriva Statelor Unite. Am lucrat în condiţii reale", a explicat Miller.
El a mai spus şi că a primit o cerere de la Centrul de excelenţă în apărare informatică din Estonia pentru a stabili modalităţile de a lupta împotriva atacurilor cibernetice.
Bursa poate fi atacată imediat şi fără prea mulţi bani
"Credeam că va fi uşor, dar acum ştiu sigur", a declarat Charlie Miller care susţine că americanii sunt extrem de vulnerabili în faţa unui atac cibernetic generalizat.
"Dacă primesc doi ani de pregătire pentru acest atac, atunci pentru Statele Unite totul este pierdut. Însă în aceşti doi ani aveţi încă suficient timp pentru a remedia aceste vulnerabilităţi ce pot fi exploatate", a declarat specialistul IT.
Un atac asupra unei ţinte clare, aşa cum este bursa sau o reţea securizată militară, poate fi realizat aproape imediat, cu costuri suficient de reduse, a mai spus Charlie Miller.