Update. Războiul cu teroarea albă. Armata anunţă că la nevoie pune la bătaie 8000 de militari şi 1150 de utilaje. Rezultă ca până acum Comandamentul de iarnă de la MAI nu a cerut ajutorul Armatei!

Update. Războiul cu teroarea albă. Armata anunţă că la nevoie pune la bătaie 8000 de militari şi 1150 de utilaje. Rezultă ca până acum Comandamentul de iarnă de la MAI nu a cerut ajutorul Armatei!

Deja militari din structurile Ministerului Apărării Naţionale acţionează la două intervenţii în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a debloca căile de circulaţie şi a sprijini populaţia afectată de ninsori şi viscol, precum şi pe autostrada A 1. Cele doua misiuni sunt realizate la solicitarea autorităţilor locale, informează MApN.

Aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alţi 10 militari, cu mai multe autospeciale, acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii din localităţile Mădulari şi Şuşani din judeţul Vâlcea "Ministrul apărării naţionale a dispus încă de ieri, 24 ianuarie, creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă în zonele ţării cu cod portocaliu. În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol. În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4000 de militari şi 530 de mijloace tehnice."informează MApN. Unul din TAB-urile Armatei este la această oră blocat pe Autostrada A 1, din cauza imensei cozi de maşini blocate în trafic. Din Comunicatul MApN rezultă clar că până acum Comandamentul de iarnă condus de vicepremierul Oprea nu a cerut sprijinul Armatei, deşi de ore bune, sute de oameni sunt blocaţi pe drumurile patriei. Cele două misiuni în care s-a implicat Armata au loc ca urmare a solicitărilor autorităţilor locale.