Război "rasist" între Mazăre şi liderul PDL Constanţa

Război "rasist" între Mazăre şi liderul PDL Constanţa

Liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a anunţat astăzi că îl va da în judecată pe primarul Radu Mazăre pentru afirmaţii rasiste la adresa sa şi că îi va cere daune de un milion de euro "bani cu care voi repara gardurile cimitirelor din judeţul Constanţa".

Potrivit lui Cristian Gigi Chiru, "acest mic nazist al vremurilor noastre, pe lângă faptul că ne-a demonstrat că este nazist, acum ne arată că este şi rasist". Chiru susţine că edilul Constanţei l-a jignit în mai multe rânduri fâcându-l "ţiganul de la PDL", fără a avea vreo motivaţie. Scandalul dintre cei doi a luat amploare săptămâna trecută, după tragicul eveniment în urma căruia un bărbat a murit şi un altul a fost grav rănit după ce gardul betonat al Cimitirului Central s-a prăbuşit din senin peste cele două victime. Atât prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz, cât şi şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii, Cristian Gigi Chiru, au declarat la faţa locului că vina aparţine autorităţilor locale, iar Chiru a cerut primăriei autorizaţia de construcţie a gardului. "Acum după 10 ani de primărie, văd că-mi dă mie termene ţiganul ăla de la PDL şi celălăt de la PDL, care-i prefectul", a fost atunci una dintre reacţiile lui Radu Mazăre.

Candidaţi la fotoliul de primar

"Este o intenţie vădită a primarului de a distrage atenţia de la problemele oraşului, foarte grave de altfel, lansând tot felul de teme şi jigniri referitoare la etnia aromână, machedonească, de câte ori face trimitere la prefect şi spre cei de etnia romă când face trimitere la mine", a declarat astăzi într-o conferinţă de presă Christian Gigi Chiru. El i-a transmis lui Radu Măzare că "aş fi mândru şi aş fi recunoscut de la prima semnalare dacă eram rom, ţigan sau machedon, n-aveam nici cea mai mică rezervă. Îl anunţ pe primarul Radu Mazăre că originile mele sunt pur româneşti şi ca să-l scutesc de un efort, pentru că ştiu că şi-a pus generalii să caute, îi pun la dispoziţie, prin intermediul presei date despre etimologia numelui şi originile mele". Cristian Gigi Chiru a mai spus că familia lui locuieşte de patru generaţii în Dobrogea, "părinţii mei se numeau Constantin Chiru şi Smaranda Chiru, fostă Racoviţă, iar numele Chiru provine de la Kyros, Kiriakis care are o puternică legătură cu religia creştină, fiind atestat după răspândirea creştinismului". El speră ca şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării să se sesizeze în acest caz. Atât Cristian Chiru, cât şi Radu Mazăre sunt consideraţi viitorii candidaţi ai partidelor pe care le conduc la alegerile locale din 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News