Evenimentul Zilei > Politica > Ratificăm Tratatul european sub ochii lui Nicolas Sarkozy
Ratificăm Tratatul european sub ochii lui Nicolas Sarkozy

Ratificăm Tratatul european sub ochii lui Nicolas Sarkozy

Senatorii şi deputaţii au decis ieri să-şi înceapă sesiunea parlamentară într-o şedinţă comună la care va fi prezent şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.

Aflat în vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, Sarkozy va adresa luni, pe 4 februarie, un mesaj în plenul parlamentului, urmând ca senatorii şi deputaţii să ratifice în aceeaşi zi Tratatul de reformă al UE, semnat în decembrie la Lisabona.

„Considerăm important să marcăm prezenţa preşedintelui francez în Parlamentul României prin această dezbatere asupra tratatului european“, a justificat preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, calendarul aleşilor în prima zi după revenirea la muncă.

Vine fără Carla Bruni

Nicolas Sarkozy va sta la Bucureşti aproximativ cinci ore, cea mai mare parte a programului său oficial fiind alocată întâlnirii cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Înainte de a se adresa plenului, preşedintele francez va avea o scurtă întrevedere şi cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

În ciuda speculaţiilor din presă, preşedintele francez nu va fi însoţit de partenera sa, Carla Bruni, alături de care a ţinut în ultimele luni prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Sarkozy va reveni la Bucureşti la începutul lunii aprilie, pentru Summitul NATO.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: