Evenimentul Zilei > Actualitate > Raluca Turcan acuză USL că nu vrea coabitarea, ci bagă băţul prin gard
Raluca Turcan acuză USL că nu vrea coabitarea, ci bagă băţul prin gard

Raluca Turcan acuză USL că nu vrea coabitarea, ci bagă băţul prin gard

Victor Ponta nu vrea să coabiteze cu Traian Băsescu, ci "bagă băţul prin gard şi "întărâtă căţeii din partea cealaltă a gardului", a declarat vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, într-un interviu acordat RFI.

Aceasta a adăugat că mesajul de ură împotriva lui Traian Băsescu al USL se justifică prin faptul că "la cinci luni de la preluarea guvernării, nivelul de trai a scăzut", iar Guvernul nu are niciun fel de realizare economică. 
"Cred că în România este nevoie ca această coabitare între Traian Băsescu şi USL să funcţioneze. Din nefericire, cei care nu vor coabitarea sunt cei din USL. Domnul Ponta nu-şi doreşte de nici un fel o colaborare cu preşedintele Traian Băsescu. Întrebarea fiecărui român este oare de ce nu vor să coabiteze şi să guverneze, să ofere măsuri economice şi să crească nivelul de trai? Răspunsul este unul singur: ei sunt uniţi doar de un mesaj de ură împotriva lui Traian Băsescu. La cinci luni de la preluarea guvernării, nivelul de trai a scăzut, nu au nici un fel de realizare economică şi atunci trebuie să arunce în ochii celor din jur aceste conflicte absolut nesănătoase şi nefolositoare", a mai spus Turcan pentru RFI. 
În plus, deputatul PDL l-a atacat pe Victor Ponta despre care a spus că minte precum respiră, acuzându-l că a decredibilizat România în ochii partenerilor europeni.
"Victor Ponta minte aşa cum respiră! Victor Ponta a minţit aliaţii noştri, Victor Ponta a decredibilizat România în ochii partenerilor europeni, cei care au oferit fonduri pentru dezvoltarea ţării noastre. Aşadar, cine-l mai crede pe Victor Ponta? Până acum, cele mai importante semne ale lipsei dorinţei de coabitare sunt de la Victor Ponta. Traian Băsescu, dimpotrivă, toate apariţiile publice pe care le-a avut au fost pentru ţară, pentru soluţii de viitor şi pentru redresare. Or Victor Ponta ce caută? Caută război. E ca jocul acela dintre copii, în care se bagă băţul prin gard şi întărâtă căţeii din partea cealaltă a gardului", a mai spus Turcan.
Vicepreşedintele PDL a mai afirmat că ideea unei legi a denunţătorului la Fisc este "năstruşnică, stupidă şi periculoasă" şi că se va inventa o "nouă Securitate".
"E vorba, practic, de o gândire de tip securist, care urmăreşte să transforme românii în turnători la ANAF. Practic, se inventează o nouă Securitate. Înainte de revoluţie, aveam turnătoria politică, acum Guvernul Ponta doreşte să inventeze turnătoria fiscală. Dacă vrea să stopeze evaziunea fiscală, Guvernul USL trebuie să intervină pe câteva domenii foarte clare: comerţul cu produse petroliere, cu alcool, cu tutun, comerţul cu cereale. Astea sunt priorităţile care credem că sunt importante acum pentru România", a afirmat Turcan, pentru RFI. 
Zilele trecute, secretarul de stat în MFP, Liviu Voinea a afirmat că românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state.
Totuşi, propunerea sa s-a lovit de opoziţia premierului Victor Ponta care a afirmat că a vorbit cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, solicitându-i să se gândească de multe ori înainte de a veni cu un proiect de genul celui avansat, privind recompensarea informaţiilor date la Fisc.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News