In plus, institutia de credit intra si in cursa ipotecarelor fara avans.

Finantari pentru locuinte rambursabile intr-o perioada atat de lunga mai sunt oferite de o institutie de credit mai putin cunoscuta in Romania – ATE Bank, in timp ce Millennium Bank, recent intrata pe piata autohtona, pregatea o oferta similara.

In plus, Raiffeisen Bank va oferi si credite de nevoie personale garantate cu ipoteca pe un imobil rambursabile tot in 40 de ani. Atat creditele luate pentru achizitia de locuinte, cat si cele de nevoi personale garantate cu un imobil pot fi rambursate pana cand persoana care se imprumuta implineste varsta de 70 de ani. Banca urmeaza sa practice grade de indatorare de pana la 70% din veniturile nete eligibile, potrivit unor declaratii mai vechi ale oficialilor institutiei.

Reprezentantii Raiffeisen nu au putut oferi ieri detalii referitoare la costul creditelor relaxate. Ofertele altor banci care au lansat inaintea Raiffeisen creditele relaxate au aratat insa ca ipotecarele fara avans pot fi mai scumpe decat cele cu avans. In plus, decizia bancii de a finanta integral achizitia unui imobil poate depinde de o serie de factori: informatiile referitoare la comportamentul de plata al clientului, cat de mari sunt veniturile acestuia, daca salariul este incasat intr-un cont deschis la institutia de credit etc.

Mai multi bani pentru clientii vechi

Persoanele care sunt deja clientii Raiffeisen vor putea contracta imprumuturi de nevoi personale fara ipoteca de pana la 20.000 de euro, potrivit comunicatului institutiei de credit. Pentru clientii noi, creditele de acest tip pot ajunge pana la 15.000 de euro. Imprumuturile mai mari oferite clientilor vechi reprezinta o metoda de fidelizare a acestora.