Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat: Numărul deceselor va crește! Nu vreau să dau cifre
Raed Arafat: Numărul deceselor va crește! Nu vreau să dau cifre

Raed Arafat: Numărul deceselor va crește! Nu vreau să dau cifre

Invitat în emisiunea lui Radu Tudor, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat a dat detalii despre prognoza autorităților.

Întrebat la Antena 3 dacă numărul de decese va crește, răspunsul secretarului de stat în Ministerul Sănătății a fost clar: „Creștere de număr de cazuri, fără discuție, va fi. Decese vor fi, din păcate. Să vă dau cifre… acest lucru nu îl voi face niciodată, chiar dacă circulă diferite estimări”, a răspuns Raed Arafat.

„Estimările rămân estimări”, a completat acesta.„Dacă luăm unele măsuri, e posibil să vedem că cifra staționează sau crește încet”, a adăugat Raed Arafat.

Soluții?

”Lumea trebuie să înțeleagă că avem o echipă care lucrează zi și noapte. Munca nu se poate opri. Vrem să reușim să limită un pic impactul.

Actorul principal, actorul nostru, e populația. Dacă populația nu înțelege măsurile pe care le luăm, riscul e să apară focare pe care nu le putem controla. Așa putem ajunge la măsuri mai dure pentru carantinare.

Sunt deja măsuri de distanțare socială luate. Am fost printre cei care au luat măsurile mult mai repede ca alte țări în comparație cu numărul cazurilor. Acest lucru ne-a ajutat să se prelungească perioada în care apar cazurile mai multe”, a mai spus Raed Arafat.

E foarte mult de făcut încă. În ultimele săptămâni nu cred că pleacă cineva mai devreme de ora 23:00-00:00. E realitatea situației. Nu e propagandă.”, a spus