Radu Ștefan, din nou, decisiv pentru Lazio: „E din ce în ce mai bun, odată cu trecerea timpului”

Radu Ștefan, din nou, decisiv pentru Lazio: „E din ce în ce mai bun, odată cu trecerea timpului”

Radu Ștefan impresionează, în continuare, în Italia. Ajuns deja la vârsta de 34 de ani, fundașul român a avut, din nou, o contribuție majoră în succesul lui Lazio Roma, din ultima etapă din Serie A.

Cu Radu Ștefan aruncat din primul minut pe teren, trupa pregătită de tehnicianul Simone Inzaghi a obținut, duminică, trei puncte importante din deplasarea de pe terenul arțăgoasei Hellas Verona. Capitolinii s-au impus la limită, cu scorul de 1 - 0, iar golul acestora a venit în prelungiri,  în urma unei acțiuni frumoase, ce l-a avut în prim - plan pe Radu Ștefan.

Cu doar câteva secunde înainte de ultimul fluier al centralului Chiffi, fotbalistul crescut în pepiniera celor de la Dinamo București l-a găsit perfect în careu, pe coechipierul său din linia ofensivă, sârbul Sergej Milinkovic - Savic, care a finalizat cu o lovitură de cap bine plasată.

 Laude din partea presei

În urma acestei pase decisive, jucătorul din România a fost îndelung lăudat de presa din „Cizmă”, care a rămas plăcut impresionată de plasamentul pe teren al acestuia și de periculoasele incursiuni declanșate în jumătatea adversă. „Radu Ștefan pare că este la a doua sa tinerețe fotbalistică și este din ce în ce mai bun, odată cu trecerea timpului” l-au elogiat jurnaliștii italieni pe apărătorul de 1,83 metri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Radu Ștefan a închis perfect jocul în defensivă și nu a întâmpinat mari dificultăți în a-i opri pe principalii doi oameni din ofensivă ai Veronei, adversarul direct de pe flanc, Davide Faraoni, și atacantul ceh Antonin Barak.

„Românul nu a avut probleme în apărare, blocându-i pe Barak și Faraoni, iar, apoi, a fost extrem de precis în a furniza, cu o centrare elegantă, assist-ul care a dus golul ce a decis meciul” au caracterizat ziariștii din „Cizmă” prestația fundașului lazial din confruntarea de pe arena „Marc Antonio Bentegodi”.

Urcările în atac ale românului au creat panică în defensiva Veronei

Aflat la cea de-al 404-lea meci în tricoul grupării de pe „Stadio Olimpico”, Radu Ștefan s-a achitat bine de sarcinile defensive, însă a creat pericol și prin urcările sale în atac. „Radu Ștefan a pictat cu piciorul stâng centrarea pentru lovitura de cap a lui Milinkovic, care a declanșat fiesta în tabăra lui Lazio, în deplasarea de la Verona. Românul a fost, încă o dată, decisiv” au încheiat, pe un ton apreciativ, italienii.