Evenimentul Zilei > Social > Radu Mazăre nu-și revine după moartea mamei sale. Cu ce-și umple timpul în Penitenciarul Jilava
Radu Mazăre nu-și revine după moartea mamei sale. Cu ce-și umple timpul în Penitenciarul Jilava

Radu Mazăre nu-și revine după moartea mamei sale. Cu ce-și umple timpul în Penitenciarul Jilava

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, face față cu greu șocului provocat de moartea mamei sale, din această primăvară. Cu atât mai mult cu cât se află după gratii, unde are de executat nouă ani de închisoare. Avocata acestuia a spus că fostul primar suferă foarte mult din cauza pierderii mamei, de care era foarte apropiat, dar și pentru că fratele său, Alexandru Mazăre, a ajuns, de asemnea, după gratii.

Radu Mazăre nu a reușit să depășească șocul pe care l-a suferit după moartea mamei sale, de care era foarte legat. Avocata Lizeta Haralambie a făcut o serie de precizări cu privire la starea de spirit a fostului primar, aflat în penitenciar.

„E foarte grea situația prin care trece, chiar și acum la câteva luni după ce mama sa a plecat dintre noi. El a avut o relație foarte, foarte apropiată de mama sa. Vorbeau zilnic la telefon, chiar și după ce a fost condamnat și încarcerat!”, a precizat Lizeta Haralambie, avocata lui Radu Mazăre.

Potrivit spuselor sale, Mazăre îi duce încă dorul mamei, mai ales că aceasta a fost cea care a susținut familia după moartea soțului ei.

Gabriela Victoria Mazăre a murit în prima parte a lunii mai, la vârsta de 80 de ani. S-a îbntâmplat la doar trei zile după ce Alexandru Mazăre, fratele ex-primarului Constanței a fost condamnat la închisoare. Fost parlamentar, el execută o pedeapsă de trei ani la Penitenciarul Rahova.

De altfel, din acest motiv, cei doi frați, Radu și Alexandru Mazăre, au fost aduși sub escortă la înmormântarea mamei lor.

Relația specială a lui Radu Mazăre cu mama sa

Despre relația specială pe care Radu Mazăre a avut-o cu mama sa, a vorbit mezinul familiei, Mihai Mazăre. El a spus că frații săi au reușit să vorbească la telefon cu mama lor, chiar înainte de moarte, din penitenciar.

„Radu vorbea la telefon cu mama, ca orice deţinut avea dreptul să sune din penitenciar, vorbea la telefon şi cu noi, fraţii, dar vorbea şi cu mama. Şi Alexandru a vorbit cu o zi înainte de a primi sentinţa. Sigur că în ziua când a primit sentinţa, pe la prânz, nu a mai avut cum să vorbească cu ea, el s-a dus şi s-a predat la Rahova. Mama avea multe probleme medicale, ca orice om bătrân de 80 de ani, dar nu mai avea nici resurse, obosise, a obosit foarte mult. Suferinţa cu Radu din ultimii ani şi-a spus cuvântul. Nu a mai avut resurse, nu a mai făcut faţă”, a povestit Mihai Mazăre.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Frații Mazăre sunt închiși la Jilava

Cei doi frați Mazăre sunt încarcerați împreună, la Penitenciarul din Jilava și ies la muncă, după cum a precizat avocata Lizeta Haralambie.

„Cum penitenciarul Rahova nu permite un regim semideschis celor condamnați, Alexandru Mazăre a fost și el transferat la Jilava. Ambii frați Mazăre ies la muncă. Radu e la atelierul de curățătorie al închisorii, iar Alexandru lucrează la arhivă”, a mai spus Lizeta Haralambie.

Ea a mai spus despre clientul său că citește foarte mult și încearcă să se mențină în formă, să nu cedeze psihic și nici fizic.

„Citește, continuă să citească mult! Ne cere mereu cărți. Istorie, beletristică, drept! Cam asta e ordinea preferințelor sale”, a spus avocata.

Radu Mazăre ar fi cerut recent suspendarea condamnării în baza unor recente interpretări ale Curții Constituționale, iar răspunsul în cazul său urmează să fie formulat în această toamnă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul primar se află închis de peste trei ani, el având de executat o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din stațiunea Mamaia. Într-un alt dosar, fostul primar a mai primit o pedeapsă cu închisoarea pentru luare de mită și conflict de interese, de cinci ani, conform Impact.ro.