La evenimentul oficial a venit şi primarul Constanţei, social-democratul Radu Mazăre, conducând un autoturism Morgan Cabrio, de culoare roşie.

Într-o primă fază, pe tronsonul inaugurat astăzi se va circula pe o singură bandă pe sens, în regim de drum naţional, cu o limită de viteză de 80km/oră.

"E bine să dăm drumul traficului că acum vine lumea la mare. Sper ca de mâine cei care vin la mare să scape de coşmarul din toate satele şi comunele şi îmi doresc pentru Constanţa ca această autostradă să ajute foarte mult din punct de vedere economic, pentru că degeaba era cel mai mare port, dacă nu se poate merge din Constanţa în tot restul ţării", a declarat Victor Ponta.

Fără benzinării şi fără parcări

Referitor la deschiderea benzinăriilor şi a parcărilor, care momentan lipsesc de pe noua porţiune, Ponta a spus că important este că se va putea circula pe autostradă şi că acestea vor fi construite ulterior. "Decizia mea a fost să nu mai stăm până când se fac benzinării şi parcări, şi să se meargă pe autostradă. Imediat vor veni aici şi firme private care vor face benzinării. Sper că a fost o decizie bună", a explicat primul-ministru.

Acest tronson face legătura cu centura Constanţei, care a fost deschisă circulaţiei tot astăzi.
După ce Ministerul Transporturilor a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să execute tronsonul Cernavodă – Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie care a fost câştigată de consorţiul Astaldi – Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia – Constanţa. Semnarea contractului a avut loc în luna septembrie a anului trecut, iar pe 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013.

La sfârşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie, când a fost dată circulaţiei şi cealaltă cale.