Radu Graţian Gheţea, şeful Asociaţiei Române a Băncilor: Nicio bancă nu va pleca din România, în 2012

Radu Graţian Gheţea, şeful Asociaţiei Române a Băncilor: Nicio bancă nu va pleca din România, în 2012

Sistemul bancar românesc este un motor puternic pentru economia naţională, iar în anul 2012 nu vor fi ieşiri din sistem, a apreciat Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, astăzi, la cea de-a V-a ediţie a Galei Bancheri de Top.

"Atât sistemul, cât şi bancherii au fost atipici în ultimii patru ani, trecând cu bine de perioada de criză. Am rezistat cu bine tuturor şocurilor şi suntem un motor, o forţă motrice, pentru alte activităţi ale economiei naţionale. Sistemul bancar nu va înregistra ieşiri în acest an deoarece în România există încă multe oportunităţi de exploatat", a declarat preşedintele ARB, citat de Agerpres.

În acelaşi context, Nicolae Cinteză, director Direcţia Supraveghere la Banca Naţională a României (BNR) aprecia că performanţa sistemului bancar românesc derivă din calitatea managementului precum şi prin aplicarea filtrului de prudenţialitate al băncii centrale.

"Nu cred că a trecut criza, cred însă că trebuie să fim prudenţi. Nu cred că vom avea probleme în sistem, şi nici nu vor fi falimente, sau cel puţin nu în 2012", a precizat Nicolae Cinteză.

Ne puteți urmări și pe Google News