Cea mai scumpă proprietate este hotel și bar Dacia cu teren aferent din Neptun-Olimp, județul județul Constanța. Ea va avea un preț de pornire la licitație de 2.438.800 de euro.
Pe de altă parte, cei care vor dori să liciteze pentru hotel-restaurant „Gloria” cu anexe și teren strada V.Bumbac nr.4-8, care este situat în localitatea Suceava, trebuie să știe că prețul de pornire este de 2.175.800 de euro.
Și o vilă din  Predeal, cu teren aferent de 240 metri pătraţi, (preţ de pornire la licitaţie de 240.300 euro) este scoasă la licitație la fel ca și: vila Agigea din Eforie Nord cu teren de 6.972 metri pătraţi (1,31 milioane euro), complexul-restaurant Dunărea din Neptun-Olimp cu teren de 6.808 metri pătraţi (1,33 milioane euro), hotelul Dacia din Neptun-Olimp cu teren de 7.990 metri pătraţi (2,43 milioane euro), vilele Egreta şi Cerna din Mamia (302.100 euro, respectiv 301.200 euro), hotelul Gloria din Suceava cu teren de 5.021 metri pătraţi (2,17 milioane euro), casa de oaspeţi Brădet din Suceava cu teren de 15.105 metri pătraţi (1,34 milioane euro).
Prima listă publicată de RA-APPS scoate la vânzare 25 de imobile

Casele sunt întreținute, hotelurile sunt în paragină
Mulţi dintre cei care ocupă în prezent casele administrate de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) au crezut că vor rămâne stăpâni pe aceste imobile.
Astfel, unii le-au renovat, au construit anexe, cu gândul că nu vor mai pleca din aceste case, şi le-au securizat cu camere video şi alarme. Aproape toate imobilele sunt situate în zone centrale şi scumpe ale Capitalei.
În timp ce imobilele ocupate de înalţi demnitari arată bine, hotelurile şi cluburile nu au fost întreţinute, astfel că valoarea lor de piaţă a scăzut de la un an la altul.
În total, 700 de imobile vor fi licitate de către Regie: vile, apartamente, hoteluri şi cluburi. Dan Voiculescu, Ion Iliescu, fraţii Micula, Sorin Roşca Stănescu şi numeroşi alţi demnitari sau oameni de afaceri au cumpărat, în trecut, locuinţe şi spaţii comerciale de la RAAPPS, la preţuri avantajoase în comparaţie cu preţurile pieţei practicate atunci când s-a efectuat achiziţia. Misiunile diplomatice şi casele foştilor preşedinţi nu se vând.
Citiți și:

  • RA-APPS, în cârdăşie cu chiriaşii rău-platnici din lumea bună
  • RAAPPS nu vinde case datornicilor şi celor cu care se judecă